Menüpontjaink
BALI - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL *****
Indonézia- Bali
Ország:
Indonézia
Régió:
Bali
Város:
Bali
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel *****
Szobatípus:
Óceánra néző kétágyas szoba
Időtartam:
10 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Aki Bali igazi arcára kíváncsi, annak kihagyhatatlan helyszín Ubud. A varázslatos falut az ,,Ízek, imák, szerelmek" című hollywoodi film tette híressé, ám szerencsére a turisták élénkebb jelenléte ellenére őrzi a kulturális és képzőművészeti hagyományokat és az autentikus balinéz hangulatot. Illatozó virágok, bársonyos rizsföldek, kecses templomok kísérik itt az utazók lépteit a művészeket is gyakran inspiráló misztikus környezetben. Az itt eltöltött napok során a hindu szentélyek mellett számos természeti szépség, sőt egy fűszerpark és aFiatalság Szent Forrása is felfedi titkait. A körutazás végén tengerparti pihenés és feltöltődés vár az utazókra kitűnő színvonalú, választható négy- vagy ötcsillagos szállodában.

 
Denpasar - Ubud - Besakih - Penglipuran (Bangli) - Batur hegy - Tampaksiring - (Ubud) - Kemenuh - Betubullan - Uluwatu - Nusa Dua / Tanjung Benoa - Tanah Lot - Beratan-tó - (Nusa Dua / Tanjung Benoa) - Denpasar

Bali 1. nap: Budapest - Denpasar

Elutazás Budapestről az esti órákban átszállással Denpasarba. Éjszaka a repülőgépen.

Bali 2. nap: Denpasar - Ubud

Érkezés Balira helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer Ubudba, ahol bejelentkezés a szállodába, vacsora és szállás.

Bali 3. nap: Ubud

Reggeli a szállodában. Délelőtt szabad program. Ubud rizsföldekkel és dús erdőkkel szabdalt varázslatos vidéke megmutatja Bali igazi arcát. A hagyományos balinéz kultúra itt mindenhol jelen van: a táncelőadásokban, a zenében, a színes portékákban, a gasztronómiában és a mindennapokban. Délután látogatás a helyi piacon, majd látogatás az Elefántbarlanghoz (Goa Gajah), a IX században épített hindu szentélyhez, melynek misztikumát csak növeli, hogy bejárata egy démoni arcot ábrázol. Visszautazás a szállodába, útközben megálló a rizsföldek között. Szállás Ubudban.

Bali 4. nap: Besakih - Penglipuran (Bangli) - Batur hegy - Tampaksiring

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás, mely során látogatás a Besakih templomban, Bali legnagyobb templom komplexumában. A hindu vallás legfontosabb temploma a sziget szent vulkánja, a Mount Agung oldalában helyezkedik el. Továbbutazás egy XVI. században alapított faluba ( Pendlipuranba), mely még ma is őrzi a több száz éves építészeti és kulturális hagyományokat. A település varázsát a bambuszból készült épületek látványa és a helyiek vendégszeretete adja. Ebéd egy helyi étteremben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Batur hegyre. Délután látogatás egy fűszerparkban, ahol többek között kávét, kakaót és vaníliát termesztenek. Lehetőség nyílik a világ egyik legritkább és legdrágább kávéja, a luwak kávé kostolására is. Továbbutazás a Fiatalság Szent Forrásához, ahol a helyiek gyermekáldásért és fiatalságuk megőrzéséért imádkoznak az istenekhez, ajándékokat hoznak nekik és megfürdenek a földből feltörő forrásban. Visszautazás a szállodába. Szállás Ubudban.

Bali 5. nap: Kemenuh - Batubullan - Uluwatu - Nusa Dua / Tanjung Benoa

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Utazás a sziget deli része felé. Útközben látogatás a fafaragásairól ismert Kemenuh faluban, majd a híres indonéz batikművészetről ismert Batubullan faluban. Délután a sziklaszirtre épült Uluwatu templom megtekintése, melyet a Balit a gonosz démonoktól megvédő úgynevezett "tengeri iránytemplomok" egyikeként építettek a XI. században. Ezt követően egy helyi tradicionális táncelőadást láthatnak a résztvevők, mely Ramayana hercegnő történetét meséli el ritmusos tánccal, ,,cak-cak" szavakat kántálva, a háttérben a naplemente látványával. Transzfer a választott tengerparti szállodába Nusa Duán vagy Tanjung Benoán. Este szilveszteri gálavacsora és az óév elbúcsúztatása balinéz hangulatban.

Bali 6. nap: Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli után szabad program pihenésre, kikapcsolódásra a tengerparti szállodában.

Bali 7. nap: Tanah Lot - Beratan-tó

Reggeli a szállodában. Délelőtt kirándulás a XVII. században épült Tanah Lot sziklatemplomhoz, mely csak apály idején közelíthető meg gyalogosan. Látogatás az Alas Kedaton templomot őrző majmok élőhelyén, a Majomerdőben, ahol egészen közelről, természetes környezetükben lehet megfigyelni a bolondos és vidám állatokat. A Beratan-tó partján a csodálatos hegyvidéki környezetben épült híres úszó templom, az Ulun Danu Beratan megtekintése. Ebéd egy helyi étteremben, majd kirándulás az 1740-ben alapított Mengwi királyi család főtemplomához (Taman Ayun). Visszautazás a tengerparti szállodába

Bali 8. nap: Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában.

Bali 9. nap: Nusa Dua vagy Tanjung Benoa

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában. A szilveszteri és a februári csoport eseténben késői délutáni kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban.

Bali 10. nap: Denpasar-Budapest

Reggeli után szabad program a választott tengerparti szállodában. Késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre az esti órákban. Hazautazás Budapestre átszállással. A szilveszteri és a februári csoport esetén hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Bali 11.nap

Hazaérkezés helyi idő szerint a reggeli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

3 éjszakai szállás Ubudban helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodában és 5 éjszakai szállás a választott négy- vagy ötcsillagos tengerparti szálloda kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:

 

 

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Denpasar  - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon

 

  • illetékek

 

  • 3 éjszakai szállás Ubudban  helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodában és 5 éjszakai szállás a választott négy- vagy ötcsillagos tengerparti szálloda kétágyas szobáiban

 

  • reggelis ellátás, 1 vacsora, 2 ebéd

 

  • repülőtéri transzferek autóbusszal

 

  • a leírás szerinti programok belépővel

 

  • magyar idegenvezető   

 

 

Az ár nem tartalmazza:

 

 

  • borravalók

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás