Menüpontjaink
CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN BOLOGNAI VÁROSLÁTOGATÁSSAL
Olaszország- Toszkána és környéke
Ország:
Olaszország
Régió:
Toszkána és környéke
Város:
Toszkána
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Egyéb
Szobatípus:
Standard kétágyas szoba
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Csillagtúra Toszkánában magyar idegenvezetővel, bolognai városlátogatással
 

Tartson velünk egy felejthetetlen csillagtúrára a napsütötte Toszkána legszebb részein. Elsőként a régió kulturális fővárosának számító Firenze legszebb látnivalóit ismerhetjük meg. Az Uffizi képtár csodálatos műgyűjteményét, a Vénusz születését és Michelangelo Dávid szobrát megcsodálni önmagában is hatalmas élmény. Siena és San Gimignano városában a középkori Olaszország elevenedik meg képzeletünkben, miközben az olajfaligetek illata varázsolja el érzékszerveinket. Nem maradhat ki a képzeletbeli bakancslistáról Bologna városa sem, mely az Emilia-Romagna régió székhelye. Merüljünk el az olasz életérzésben, hiszen ahogy ők mondanák ,,la vita ? troppo corta per non essere felici" vagyis az ,,élet túl rövid, hogy ne legyünk boldogok."

1. nap o Budapest - Firenze - Pisa - Montecatini Terme

Elutazás Budapestről Firenzébe a menetrend szerint, átszállással. Érkezés után utazás autóbusszal Pisába. Városnézés a Piazza dei Miracoli, vagyis a csodák terének felkeresésével, ahol a híres ferde torony mellett a középkori építészet további jeles épületei, a dóm és a keresztelőkápolna megtekintése (belépőjegyet biztosítunk). Vacsora és szállás Montecatini Termében.

2. nap o Montecatini Terme - Firenze

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés Toszkána kulturális fővárosában, Firenzében a főbb látnivalókkal. A Battistero keresztelőkápolna, a Harangtorony, a Dóm, az Orsanmichele, Dante háza, a Palazzo Vecchio és a híres Ponte Vecchio megtekintése (kívülről). Belépőt biztosítunk a Battistero keresztelőkápolnába. Rövid látogatás a világ egyik leglátogatottabb múzeumában, az Uffizi Képtárban. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

3. nap o Montecatini Terme - Siena - San Gimignano

Reggeli után Toszkána kihagyhatatlan látnivalói, Siena és San Gimignano felfedezése. Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének helyszínei elevenednek meg a csodálatos Siena városában, mely Mihályt, a főszereplőt is elvarázsolta. A három dombra épült Siena utcáin és fényűző palazzói között sétálva a szemünk elé tárul, hogy milyen lehetett Toszkána a középkorban. Főtere, a vörös téglával kirakott, XII. századi Piazza del Campo sokak szerint a világ legszebb tere. San Gimignano tornyai és sikátorai között megállt az idő. A VIII. században alapított kis középkori város egyike Toszkána leghíresebb településeinek. Egykor 72 középkori tornyából ma már csak 14 ,,tekint le" a városkát körbe ölelő festői olajfaligetekre és szőlőültetvényekre. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

4. nap o Montecatini Terme (Montecarlo di Lucca)

Szabad program vagy fakultatív programlehetőség: ebéd és borkóstoló a Fattoria Il Poggio birtokon, Montecarlóban, Lucca tartományban. 1963 óta a Rossi család által vezetett farm igazi olasz szenvedéllyel termel bort és extra szűz olívaolajat. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

5. nap o Montecatini Terme - Bologna - Budapest

Reggeli után utazás Bolognába. A város főtere, a Piazza Maggiore és a San Petronio bazilika megtekintése, mely Olaszország ötödik legnagyobb keresztény épülete. Érdekessége, hogy a XIV. század végén kezdték építeni, de csak a XX. században szentelték fel. A város jelképének számító torony, a Torre Asinelli, majd a Santo Stefano templom meglátogatása, amely egy hét templomból ,,egymásba épített" komplexum és 1000 éves időszakot ölel fel. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a menetrend szerint, átszállással. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:


4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Firenze/Bologna - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   

 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   

 • félpanziós ellátás

 • a leírás szerinti programok belépőkkel
   

 • helyi idegenforgalmi adók

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív program felára
  (minimum létszám 10 fő)

  - kirándulás a Fattoria il Poggio birtokon, ebéddel és borkóstolóval