Menüpontjaink
Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva
Albánia- Körutazás Albániában
Ország:
Albánia
Régió:
Körutazás Albániában
Város:
Körutazás Albániában
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
2 ágyas standard szoba
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képeznek a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözi. A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
- szálloda 4*: 2 éj Durres, 1 éj Saranda, 1 éj Berat
- szálloda 3*: 1 éj Skopje környéke, 2 éj Ohridi-tó környéke

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió.
Figyelem! A vacsora felár befizetését kifejezetten javasoljuk, mivel ára igen kedvező, illetve a napi programok esetenkénti késői visszaérkezése és a helyi sajátosságok miatt az egyéni étkezést nem ajánljuk!

Ingyenes fel- és leszállási lehetőségek: Budapest, Kecskemét, Szeged

Időpontok: 8 nap/ 7 éj (vasárnap-vasárnap)
2023. szeptember 17-24. 

 

Program:

1. nap: Budapest - Skopje
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a Skopje környéki szálláshelyünkre. Este Európa legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopje-ban by night, esti program, ahol megcsodálhatják a folyamatosan megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban. 

2. nap: Skopje - Durres
Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővel Skopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok nagy műemlékkel”. Macedonia fővárosa különböző kultúrák határán alkult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Szálláshely elfoglalása. Séta a szálláshely környékén.


3. nap: Kruja- Durres tengerparti pihenés 
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 35 EUR/fő). 
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van.  Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat. Visszatérünk szálláshelyünkre, délután szabadidő, tengerparti fürdőzési lehetőség.

4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti az UNESCO Világörökség részét képező Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érünk el. A gyönyörű helyen fekvő császárkori hadikikötő és romváros mindenkinek egyedülálló élmányt nyújt. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradvány is található. Szálláshely elfoglalása Saranda-ban.

5. nap: Gjirokastra - Berat 
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A  lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, a lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban. 

6. nap: Struga - Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte fantasztikus középkori atmoszféráját, girbe-gurba utcái révén az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a  Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyekből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka az Ohridi-tó környékén. 

7. nap: Ohridi-tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 45 EUR/fő). A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vízű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot és azt, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált.  Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége az arisztokrata származású magyar Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. 

8. nap: Ohrid- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos uztazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Ár információk

ALBÁNIA EZER ARCA MACEDÓNIÁVAL 2023
8 nap/7 éj
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES!

Időpont Részvételi díj /fő
2023.09.17-24. 199 900 Ft (476 €)
Zárt csoportra vonatkozó ajánlatainkat kérje irodánktól! 

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással!   
Egyágyas felár (társítás nélkül): 79 900 Ft/fő (190€)
Félpanziós felár: 34 900 Ft/fő  (83€)
Audio guide: 4 400 Ft/fő (10€)

Üdülőhelyi díj és regisztrációs díj: 25 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
Kötelező borravaló: 20 EUR/fő (egyszeri díj)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő) 
- Kruja : 35 EUR/fő
- Ohridi-tó környéke hajókázással, kóstolóval: 45 EUR/fő 

Belépők és egyéb felárak: 
Skopje/Teréz anya háza: ingyenes
Butrint/ Romváros: kb. 7 EUR/fő
Kruje/ Múzeum: kb. 6 EUR/fő
Gjirokastra/ Erőd: kb. 4 EUR/fő 
Gjirokastra/ Fegyvermúzeum: kb. 4 EUR/fő
Gjirokastra/ Etnogáfiai múzeum: kb. 2 EUR/fő
Berat/vár: kb. 4 EUR/fő
Ohrid/ Zsófia templom: kb. 2 EUR/fő

Ethem Bey mecset

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi idegenvezetőket.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat (2,5%), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, audio guide költségét. 

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: Az utazáshoz a visszautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél, vagy kártya alapú személyi igazolvány szükséges.