Menüpontjaink
Kóstoljuk meg Lisszabont! (Repülő)
Portugália- Lisszabon
Ország:
Portugália
Régió:
Lisszabon
Város:
Lisszabon
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Lisszabon

Info:

[r] közvetlen, menetrend szerinti repülőjárattal

4*-os belvárosi szállodában

program szerint

Utunk során belekóstolhat a portugál életérzésbe. Halak, tengeri herkentyűk, fiatal zöld bor, testes bordói... Lisszabon modern és trendi, a tőle 50 kilométerre fekvő Setúbál pedig otthonos és hagyományőrző. Az ellentétek pedig vonzzák egymást, Ön is velünk tart?  

 

Tengeri herkentyűk, portoi bor

4 nap boldogság: gasztropiac, azulejo manufaktúra, barátságos helyiek

Max. 15 fő: Kis, jó hangulatú csoport, ahol mindenkire egyéni figyelem jut.

4*-os szálloda, kóstolók, Pastel de Nata sütés, piaclátogatás

Világörökségi helyszín

Leiras:

Utazás előtt ráhangolódásként...

Öntsön magának egy könnyű Vinho Verdet vagy egy testesebb portóit és nézze meg a Szerelem, örökség, portugál (La cage dorée) című filmet.

Maria és José harminc éve élnek Párizsban, egy szép 19. századi épület földszinti lakásában. Mindenki kedveli a Portugáliából emigrált házaspárt. Szerényen élnek, megbecsülik őket, miközben néha nosztalgiával gondolnak a szülőhazájukra. Egy nap megtudják, hogy sok pénzt érő gazdaságot és borászatot örököltek, amit azonban csak akkor kaphatnak meg, ha végleg hazaköltöznek. Hogyan fognak dönteni? A gyerekeik Franciaországban nőttek fel...de az ő lelkük mégiscsak hazahúz. Mi is hasonlóan jólelkű emberekkel fogunk találkozni utunk során.

[[galeria]]3380[[/galeria]]

1. nap: Bem vindo a Lisboa! Üdvözöljük Lisszabonban! - Budapest - Lisszabon

A délutáni órákban érkezünk meg Portugália fővárosába, ahol találkozunk a helyi idegenvezetőnkkel. Lisszabon számtalan dombja remek lehetőségeket kínál, hogy más perspektívából láthassuk a várost. Ilyen a Parque Eduardo VII. kilátó is, mely a város egyik legmagasabban fekvő pontja, így - mintha egy színházi nézőtéren lennénk - egészen a tengerpartig a lábunk előtt hever a város. Miután lepakolunk a belvárosi szállodánkban, kezdődhet is az ismerkedés a helyi finomságokkal egy üdvözlő vacsora keretében.

[[galeria]]3377[[/galeria]]

2. nap: Halpiac, sajt és finom borok

Délelőtt egy kis halászfaluba látogatunk, ahol a helyi piacon az aznapi fogásban gyönyörködhetünk. Az épületben külön emelten vannak a színpompás és változatos idényzöldségek, a zamatos gyümölcsök és a húsfélék. A rengeteg friss hal, rákféle, polip és kagyló láttán nem csodálkozunk, hogy a tenger gyümölcsei a portugál étrend alapja. Állítólag Portugália nemzeti ételének, a tőkehalnak, 365 fajta elkészítési módja létezik; utunk során biztos, hogy legalább egyféleképpen mi is megkóstolhatjuk. A helyiekkel beszélgetve mi is megtanuljuk a fő szempontokat, hogy mikre érdemes halvásárlás közben figyelni.

Egy kis városnéző sétát követően egy családi étterembe látogatunk, ahol portugál sajt- és sonkaspecialitásokat kóstolunk: kecskesajtot, juhsajtot, fűszeres Castelo Brancot és még többféle lágy és kemény tehénsajtot. A füstölt ,,részlegen" borral ízesített chouriço-t (kolbászt), véres hurkát és levegőn szárított, papírvékonyra szeletelt sonkaféléket találunk. Miután jóllaktunk, bekukkantunk egy azulejo manufaktúrába, majd egy pincészetben a helyi borokkal ismerkedünk.

[[galeria]]3378[[/galeria]]

3. nap: Lisszabon és a portugál kosárka

Macskaköves, meredek utcáival, megszámlálhatatlan kilátóteraszával, fehér-kék azulejoval díszített épületeivel Lisszabon egy igazán szerethető főváros. A háttérben szól a fado zene, az utcán villamosok csilingelnek, a régi épületek közt sétálva pedig megelevenedik a történelem. A nap nagy részét a város felfedezésével töltjük, majd koradélután egy street food piacon csillapítjuk az éhségünket.  

Utunk során lépten-nyomon belebotlunk a portugálok jellegzetes, muffinalakú süteményébe, a Pastel de Nataba. A tésztakosárba töltött rengeteg tojássárgájából készült krém, tetején egy kis fahéjjal remekül passzol a portugálok erős kávéjához, a bica-hoz. A 18. században a Belém negyed katolikus szerzetesei a ruhatisztításhoz és borkészítéshez alkalmazott tojásfehérjék ,,melléktermékét", a sárgáját felhasználva sütötték ezt a finomságot. Mi most nemcsak megkóstolni fogjuk, hanem 2 óra alatt egy helyi cukrásszal közösen meg is sütjük. 

[[galeria]]3381[[/galeria]]

4. nap: Adeus! Viszlát Lisszabon! - Lisszabon - Budapest

Reggeli után a Belém-negyedbe indulunk, hiszen a Felfedezők emlékműve és Lisszabon kapuja, a Belém torony kihagyhatatlan látnivalók. Képzeljük csak el a hajósok izgatottsággal átitatott bátorságát, amikor elindultak az ismeretlen Afrika vagy Dél-Amerika meghódítására! Innen a Szent Jeromos kolostorhoz megyünk, mely közel 100 év alatt készült el és a grandiózus építkezéshez az ún. ,,bors-adó" nyújtotta a fedezetet.

Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, 1-2 üveg borral és gyönyörű parafa ajándékokkal, a repülőtérre megyünk, és Budapestre repülünk.

[[galeria]]3379[[/galeria]]

 

UNESCO Világörökségi helyszín

  • A Szent Jeromos-kolostor és a Belém-torony 

További információk:

Miért tartson velünk?

  • Új embereket ismerhet meg. Ez nem rohanós turistaút, hanem kapcsolatokat építünk, így akár személyesen tudja majd ajánlani ismerőseinek, rokonainak, hogy merre és kihez forduljanak Portugáliában.
  • Új ismereteket sajátíthat el a halak és tenger gyümölcseinek felhasználásához.
  • Vendégeit egy eredeti portugál édességgel nyűgözheti le.
  • Csoportunkban legfeljebb 15 ember van, hogy mindenkire elegendő figyelem jusson.
  • Nem kell nyelveket tudnia, hiszen a magyarul beszélő idegenvezető mindennap a csoporttal van.
  • Nem kell értenie a borokhoz vagy a főzéshez, elegendő, ha csak szereti az életet, a finom falatokat, a jó italokat. Csak engedje el magát és élvezze a portugálok vendégszeretetét.

Kik vesznek részt az utazáson?

A gasztroturizmus az utazás következő szintje, mely a fenntarthatóságot és a helyi termelőket támogatja. Utasaink általában sokat látott emberek, vállalkozók, orvosok, ügyvédek, építészek, akik már megtapasztalták az all inclusive ellátás kényelmét Törökországban vagy Egyiptomban. Jelentkezhetnek párok, egyedülállók, de barátnős kiruccanásnak is tökéletes. Az utazás végére - a remek boroknak és közös élményeknek köszönhetően - remekül összekovácsolódik a csapat és barátságok köttetnek.

Bárki jöhet, hiszen ez nem egy szakmai program, ahol a szakácscsoport egész nap egy főzőiskolában tanul. Programunk szórakoztató keveréke az utazásnak, az élményszerzésnek, a kulináris élvezeteknek és kóstolóknak.

Nem szükséges a főzni tudás. Nem kell aggódnia, ha nem szeret, vagy nem tud főzni. Semmi sem kötelező, ha Ön csak enni és kóstolni szeretne, akkor dőljön hátra és csak élvezze, ahogy a szakácsunk átadja a tudását a többieknek. 

Ha nem Budapestről indulnék, akkor is részt vehetek a programon?

Természetesen. Tudjuk, hogy nagyon sok magyar él külföldön, ezért Amerikából, Németországból, Angliából, stb. is lehet a csoporthoz csatlakozni. Kérjük, vegyék fel irodánkkal a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ár információk

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, 1 db 10 kg-os és 1 db kis kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 70.000 Ft) a szállást 4*-os belvárosi szállodában4 alkalommal reggelit1 alkalommal edédet és 1 alkalommal vacsoráta Pastel de Nata sütőkurzusta pincelátogatást borkóstolóvala sajt- és sonkakóstolót az azulejo manufaktúra látogatásta helyszíni közlekedést a programok sorána magyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)8 EUR / főa belépőket (helyszínen fizetendő)kb. 36 EUR / főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár59 500 FtFakultatív vacsora kb. 20-30 EUR/fő/nap, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap