Menüpontjaink
A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)
Franciaország- Körutazás Franciaországban
Ország:
Franciaország
Régió:
Körutazás Franciaországban
Város:
Körutazás Franciaországban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Párizs

Info:

[r] repülővel, Air France közvetlen menetrend szerinti járattal

3*-os belvárosi szállodákban

reggeli

1. 2 éjszakát töltünk a Loire-völgyben, így még jobban megismerhetjük a legszebb kastélyokat

2. Megízlejük a Loire-völgy zamatos borait is

3. Fakultatív kirándulás Rouenba és Givernybe, Monet csodálatos birtokára

Kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

A program 8 világörökségi helyszínt is érint

Leiras:

1. nap: Budapest - Párizs - Orléans - Chambord - Blois (230 km)

Elutazás Budapestről reggel 06:00 h-kor az Air France járatával. Érkezés után a Loire-völgy felé utazunk. Útközben ismerkedés Jeanne d'Arc városával. Orléans és Jeanne dArc neve szinte egybefonódott az évszázadok alatt. A város a Loire-folyó mentén fekszik, így a környezete is gyönyörű. Orléans főként történelmi és kulturális örökségeiről híres.  Kihagyhatatlan látnivalók a gótikus Sainte-Croix Katedrális, a L'Hőtel Groslot, ahol II. Ferenc 1560-ban elhunyt és amely IX. Károly, III. és IV. Henrik látogatási lakhelye volt és a La maison de Jeanne d'Arc, a ház, ahol Jeanne dArc 1429 április 24. és május 9. között lakott.
Ezután továbbutazunk és megkezdjük ismerkedésünket a híres kastélyokkal. Chambord az egyik leghíresebb Loire-völgyi kastély, mely az UNESCO világörökség része, a francia reneszánsz legnagyobb és a leglenyűgözőbb kastélya, melyet egy hatalmas nemzeti park övez egy I. Ferenc korabeli 32 km-es fallal. A Párizs nagyságú nemzeti park különleges növény - és állatfajokban is gazdag.Az első nap végállomása Blois, ahova a késő délutáni órákban érkezünk. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés. A királyi kastély és az I. Ferenc által emeltetett fenséges lépcsőkkel övezett udvar a francia építészet igazi gyűjteménye. A kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt. A korabeli bútorok, festmények, díszek bemutatják a Reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét.
Szállás Bloisban, a vacsora fakultatív.

2. nap: Chenonceau - Amboise - Tours - Blois (160 km)

Reggeli után Chenonceauba utazunk, amit a hölgyek kastélyának is neveznek, hiszen hat híres nő hatott történetére és építészetére. II. Henriktől Diane de Poitiers királyi kegyencnő kapta meg a kastélyt, aki a folyó fölötti hidat és a csodás kertet építtette. A király felesége Medici Katalin ennek nem örült és amikor Henrik meghalt száműzte Diane-t a kastélyból és egy új kertet alakított ki Diane kertjével szemben. A híd fölé pedig kétszintes épületet építettetett. A kastély szárnyai hidat képeznek a Cher folyón, így a víz visszatükrözi a reneszánsz épület szépségét. A kastély gazdag festészeti és goblein szőttes gyűjteménnyel rendelkezik.

Következő állomásunk Amboise, a világörökség része, egy kiemelkedő történelmi helyszín.
Először a kastély szomszédságában található családi birtokra látogatunk, ahol a Loire-völgy zamatos boraiból kapunk ízelitőt. A vezett látogatás során 3 féle bort kóstolunk finom sajt és felvágott kiséretében.

A borkóstoló után a híres kastélyt fedezzük fel, mely otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo da Vinci, aki 1516-ban érkezett Amboise-ba I. Ferenc meghívására. Három évvel később elhunyt, és kívánságára a királyi kastélyban helyezték örök nyugalomra, a Saint Hubert kápolnában.  A kastély épülete egy gyönyörű kertben folytatódik, melyet a Loire-folyó ural. A királyi lakhely VIII. Károly parancsára épült, mely később örökösének, I. Ferencnek a rezidenciája lett. A gazdagon bútorozott gótikus és reneszánsz apartmanok büszkén hirdetik a királyi udvar ízlését és szokásait.

Amboiseból a Loire-völgyi kastélyok régiójának központjába, Toursba utazunk. A várost két folyó szeli át és Franciaország Kertjének is nevezik.  Az óváros gyalogosan és kisvonattal is sok látnivalót kínál: Place Plumereau tér és fagerendás házai, középkori utcái, Châteauneuf negyed, Saint-Gatien Katedrális, Saint-Martin Bazilika.

Késő délután visszaindulunk Bloisba. Éjszaka Bloisban, a vacsora fakultatív.

3. nap: Chartres - Párizs (210 km)

Reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben megállunk Chartres-ban. A város világhírű katedrálisa a világ egyik legtitokzatosabb temploma. A francia gótika első műremekét a cisztercita szerzetesek építtették a 12-13. században és 1260-ban szentelték fel. A katedrális különlegessége, hogy szinte teljes egészében eredeti állapotában maradt fenn az évszázadok viharában. Kiemelkedő látványossága a 13. századi festett rózsaablakok. Az eredeti 186 ablakból 152 élte túl a történelem viharait és maradt fenn eredeti állapotában. A csodálatos ablakokon átsütő nap fénye káprázatos színekkel díszíti a templom belsejét.

A kora délutáni órákban érkezünk Párizsba, majd rögtön egy buszos városnézés keretében fedezzük fel a város nevezetességeit. Ezután transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Este fakultatív programként kellemes hajókázást ajánlunk a Szajnán 4 fogásos gasztronómiai vacsorával. Vacsora közben ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás Párizsban.

4. nap: Szabadnap - Párizs vagy fakultatív kirándulás: Rouen - Giverny (280 km)

Párizs felfedezése egyéni ritmusban, igény esetén belépők biztosítása a múzeumokba, vagy az Eiffel-toronyba.

Azoknak, akik már jártak Párizsban és szeretnének megismerni más, kevésbé ismert várost is, fakultatív kirándulát ajánlunk Normandia ,,kapujába", Rouenba. A ,,ville-musée", azaz múzeumváros néven is emlegetett város számos látnivalóval várja az utazót. A Notre-Dame katedrális, a gótikus templomok, a fagerendás, normann házakkal teli óváros, a nagy óratorony, a sétálóutcák, a múzeumok, és történelmi emlékhelyek turisták millióit vonzzák. Ez a város szintén szorosan kapcsolódik Jeanne d'Archoz, hiszen itt ítélték máglyahalálra és 25 évvel később itt rehabilitálták az Orléans-i szüzet.

Normandiában a számos látnivalón kívül a gasztronómia is fontos vonzerő. Egyik különlegessége a neufchatel nevű nemespenésszel érő, kellemesen lágy, krémes textúrájú, jellegzetes szív alakú tradicionális sajtféleség, melynek hagyománya egészen a 6. századig nyúlik vissza. A legenda szerint az asszonyok saját szívüket formázták meg a sajtban harcba induló férjeiknek. A sajtok finomságáról egy kóstolón nyerhetünk tapasztalatot.

A kóstolót követően Givernybe utazunk. Itt található a híres festőművész, Claude Monet háza, amit már ismert festőként, 43 éves korában vásárolt.  A bájos házat egy csodálatos kert öleli körül, mely sokak szerint Franciaország és Európa egyik legszebb kertje.

Monet mindent pontosan megtervezett, saját maga választotta ki a növényeket színük és formájuk alapján, hogy minden évszakban színes virágágyások díszítsék a kertet. A birtokon még egy japánkertet is kialakított, tóval, híddal és sok tavirózsával. A tavirózsák, vízililiomok és tündérrózsák több mint 250 remekműhöz adtak ihletet.

A kora esti órákban érkezünk vissza Párizsba. A vacsora fakultatív.

5. nap: Párizs - Budapest

Utolsó napunkat Párizs további felfedezésére szánjuk metróval és gyalogosan. Sétánk alatt a legszebb látnivalókat érintjük: Louvre, Királyi Palota, Sacre Couer, Montmartre, Notre Dame, Eiffel-torony.
A séta után szabadidő, melynek során a Champs-Elysées egyik elegáns üzletében, a Ladurée-ben megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a sok színben pompázó, különböző ízesítésű macarone-t, melyet egyedi kis dobozokban hozhatunk haza.

Késő délután transzfer a párizsi repülőtérre. Hazautazás az esti Air France járattal. Érkezés Budapestre 23:45 h-kor.

Igény esetén hosszabbítási lehetőség Párizsban az eredeti vagy egy választott szállodában.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Loire-völgy Sully sur Loire és Chalonne között
Kastélyok: Chambord, Chenonceau, Amboise, Blois
Chartres: katedrális
Párizs: Notre Dame, Szajna-part 

 

 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Air France
Odafelé: Budapest - Párizs 06:00 - 08:25 h
Visszafelé: Párizs - Budapest 21:35 - 23:45 h 

További információk 2:

Ár információk

Az ár tartalmazza:
Air France repülőjegy Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (7 kg), és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb. 70.000 Ft (változhat)2 éjszaka Bloisban, 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Párizsban, 3*-os szállodában reggelivelborkóstoló a 2. naponAutóbusz közlekedésMagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5%idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)12 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításEgyágyas felár95.000 Ft/fő (áprilisban és júliusban), 99.000 Ft/fő (októberben)BelépőkKb 60-70  EUR / főFakultatív programokHajózás a Szajnán vacsorával (3.nap): 41.500 Ft/főFakultatív kirándulás Rouen-Giverny (4.nap): 36.000 Ft/fő (sajtkóstolóval)