Menüpontjaink
TÜRINGIA ÉS SZÁSZORSZÁG FELFEDEZÉSE
Németország- Körutazás Németországban
Ország:
Németország
Régió:
Körutazás Németországban
Város:
Körutazás Németországban
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Kétágyas szoba
Időtartam:
5 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Autóbuszos körutazás magyar idegenvezetővel

Németország ,,szíve", Türingia az egyik legszebb tartomány, nem csak kulturális szempontból tartogat érdekességeket, de a természetkedvelők igazi paradicsoma. Erfurt 1300 évnyi történelmével az ország egyik legjobban konzervált középkori városa, olyan nagy művészek otthona volt, mint Schiller, Goethe és Liszt Ferenc. A szomszédos, elbűvölő Szászország kulturális kincseivel nyűgözi le a látogatókat. A főváros, Drezda, melyet az Elba-part Firenzéjének is neveznek, számos gyönyörű épülén a jellegzetes drezdai barokk pompás stílusjegyeit viseli, ilyen például a Zwinger is. Az itt tett látogatásból természetesen nem maradhat ki a Meisseni Porcelánmanufaktúra megtekintése sem, ahol a világhírű, ragyogó szépségű porcelánok készítésének titkaiba is beavatják a látogatókat.

1. nap

Elutazás Budapestről a Déli pályaudvar melletti buszparkolóból a kora reggeli órákban Türingiába, a Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Érkezés az esti órákban, szállás Weimarban.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd látogatás Wartburg várában. Az Eisenach városa mellett emelkedő középkori vár a német történelem egyik legfontosabb emlékhelye, rengeteg díszterme és csarnoka közül is kiemelkedik az Énekesek csarnoka, illetve a Luther-szoba, ahol Luther Márton német nyelvre fordította a Bibliát. A várkastély nemcsak a német és az európai történelemben töltött be fontos szerepet, hanem magyar kötődése is van, mivel egykoron Árpádházi Szent Erzsébet lakhelye is volt A vár megtekintése után utazás Bach szülővárosába, Eisenachba, rövid városnézés után szabadprogram. Érkezés Weimarba a késő délutáni órákban. Szállás Weimarban.

3. nap

Reggeli után városnézés az egyik legszebb német városban, Türingia tartomány fővárosában, Erfurtban. Az óvárosban a sok több évszádos épület különleges hangulata magával ragadja az utazókat. A Szatócsok-hídjára épült középkori faházak, az Erfurti Katedrális mind feledhetetlen élmény. Délután utazás Weimarba, Goethe és Schiller városába. Látogatás a Goethe-háznál, a Schiller-háznál, majd a Piactér, a Nemzeti Színház, a Szent Péter és Pál templom, Goethe és Schiller emlékmű és a hercegi kastély megtekintése. Liszt Ferenc egykori weimari otthonában kialakított múzeum meglátogatása után szabadprogram. Szállás Weimarban.

4. nap

Korai reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Naumburgba. Rövid városnézés után látogatás a világörökség részét képező naumburgi dómban, mely méltán híres gótikus építészeti stílusa és híres királyszobrai miatt. Délután utazás autóbusszal Lipcsébe, ahol egy gyalogos városnézés során megtekinthető többek között Népek csatája emlékmű a belváros első számú ékességének számító régi városháza reneszánsz épülete, valamint a Tamás templom is. Érkezés az esti órákban Drezdába. Szállás Drezdában.

5. nap

Reggeli után városnézés Szászország fővárosában, Drezdában. A város a második világháború után szinte teljes egészében megsemmisült, de napjainkban ismét régi fényében ragyog teljes újjáépítésének köszönhetően. A városnézés során az Állami Operaház, a Katedrális, a Királyi Palota, az Elba felett húzódó Brühl-terasz, a Kultúrpalota, és a Frauenkirche, Németország legnagyobb barokk stílusban épült templomának megtekintése. Délután látogatás a világ leghíresebb porcelánmanufaktúrájáról ismert Meissenbe. A városnézés során az Alsó- és a Felsőváros, valamint a székesegyház megtekintése, majd ismerkedés a helyi porcelánkészítők remekeivel. Érkezés Drezdába a kora esti órákban. Szállás Drezdában.

6. nap

Reggeli után kijelentkezés szállodából, majd visszaindulás busszal Budapestre, érkezés az esti órákban.

Minimum létszám: 34 fő

Szállás:

5 éjszakai szállást helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:

 

  • utazás légkondicionált autóbusszal a programleírás szerinti teljes útvonalon

 

  • 5 éjszakai szállást helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

 

  • reggelis ellátás

 

  • a leírás szerinti programok

 

  • magyar nyelvű idegenvezető 

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • félpanziós ellátás felára

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás