Menüpontjaink
Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország (Egyéni)
Szlovénia- Szlovén tengerpart
Ország:
Szlovénia
Régió:
Szlovén tengerpart
Város:
Portoroz
Utazás módja:
Egyéni
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Kétágyas szoba 3*, 2 felnőtt
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Az utazás Szlovénia legszebb tájain és nevezetes látnivalóin kalauzol keresztül, lezárásként pedig a horvát Isztriából is jut egy kicsi. Kényelmes tempóban fedezheti fel a Bledi-, és Bohinji-tó környékét, a híres Postojnai cseppkőbarlangot és a mellette álló Predjama-várat, majd Pulában gyönyörködhet a Romai Birodalom fennmaradt alkotásaiban. Persze a tengerpart sem maradhat ki, Portorožban és Pulában is lehetőség van egy kicsit pihenni vagy sétálni a parton.

Program:

1 nap: Bled

Indulás Szlovéniába, Bledbe. Érkezéskor pihenés, egyéni kirándulás.Szállás Bledben.

2. nap: Bled - Bohinj

A tündérmese Bledben kezdődik... 3 órás túra keretén belül bejárják a Bledi-tó környékét, majd a tó melletti szikla tetejére épült középköri várat és egyben múzeumot is felfedezhetik, ahonnan szintén varázslatos kilátás nyílik a tóra és a városra.Ezután indulás az ország legnagyobb gleccsertavához, Bohinjba, amely a Triglav Nemzeti Park egyik völgyében helyezkedik el. Itt megcsodálható a Savica vízesés is, majd opcionális lehetőségként (az ár nem tartalmazza) visszafelé érdemes felpattanni a Vogel libegőre és élvezni a szem elé táruló káprázatos látványt, amelyet a völgy és a Bohinji-tó kínál.Szállás Beldben.

3. nap: Bled - Ljubljana - Postojnai Barlang - Predjama-vár - Portorož

Reggeli után indulás a szlovén főváros, Ljubljana felé, ahol a helyi idegenvezető már várja, hogy bemutathassa a ,,Zöld főváros" értékeit. Ljubljana egy rendkívül kellemes hangulatú főváros a maga barokk utcácskáival, folyópartjával és érdekes történeteket rejtő hídjaival és templomaival. A városnézés után A Postojnai cseppkőbarlangot tekinthetik meg, amely évmilliók alatt alakult ki a föld alatt. A barlang hőmérséklete egész évben 10 °C körüli, így nyáron is érdemes egy vastagabb pulóverrel készülni. A föld alatti csodavilágba egy kisvonattal juthatnak be, melynek végállomásán a túravezető várja az érdeklődőket. A 21 km-es földalatti labirintus meglátogatásával egy igazi mesevilágba csöppenünk; különböző színű, méretű és alakzatú cseppkő képződmények, a barlang titokzatos élővilága elkápráztató élményt nyújt. Ezután a Predjama-vár meglátogatása következik, melynek különlegessége, hogy egy több mint 100 méter magas sziklafalba építették.Szállás Portorožban.

4. nap: Portorož

Pihenés, a szlovén tengerpart egyéni felfedezése.Szállás Portorožban.

5. nap: Portorož - Motovun - Pula

Reggeli után búcsú Szlovéniától és indulás Horvátországba, Pula felé. Útközben kihagyhatatlan Motovun meglátogatása, amely az Isztria kellős közepén, a Mirna folyó völgyében, egy kis domb tetején fekszik. Parkolni a város lábánál lehet, innen a dombtető gyalogosan közelíthető meg, így lehetőleg ne a legmelegebb napszakra időzítsük a látogatást. A feljutás ugyan kimerítő lehet, de a városka bája és a kilátás kárpótol! Tovább utazás előtt akár az ebédet is el lehet itt fogyasztani.Szállás Pulában.

6. nap: Pula

Reggeli után napindítóként városnézésre indulhatnak helyi idegenvezetéssel. Pula számos csodás látnivalót tartogat, például a a világ 6. legnagyobb amfiteátruma is itt található, ezen kívül a városfalak, a templomok és az utcák is magukban hordozzák a Romai Birodalom emlékeit, köszönhető ez annak, hogy a város egykoron a Birodalom egyik fontos központjaként szolgált.Szállás Pulában

7. nap: Pula

Pihenés, a város és az Isztria felfedezése egyénileg.

8. nap:

Reggeli után kijelentkezés a hotelből és hazaindulás.

A program igény szerint hosszabbítható és módosítható! Kérje ajánlatunkat irodánkban.

 

Szállás:

Várható szállások:

3* kategória:

 • Hotel Krim ***, Bled (2 éj)
 • Vile Park ***, Portorož (2 éj)
 • Resort Centinera ***, Pula (3 éj)

4* kategória:

 • Savica Hotel ****, Bled (2 éj)
 • Hotel Histrion ****, Portorož (2 éj)
 • Vila Letan ****, Pula (3 éj)

A hotelek a szabad kapacitás függvényében foglalhatók!

Ár információk

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 7 éjre 3*-os hotelekben kétágyas szobában, reggelivel,
 • a városnézést Bledben vár belépővel együtt,
 • belépőt a Savica vízeséshez,
 • városnézést Pulában.

Az ár nem tartalmazza:

 • a kiutazás költségét,
 • egyéb belépőket és programokat,
 • borravalókat,
 • egyéb személyes kiadásokat.