Menüpontjaink
Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel (Egyéni) ***
Nagy-Britannia- Skócia
Ország:
Nagy-Britannia
Régió:
Skócia
Város:
Edinburgh
Utazás módja:
Fly & Drive
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Kétágyas szobában, 3 felnőtt
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Skócia varázslatos világát lehet megismerni ezen az izgalmas útvonalon, hiszen nem csak a Skót Felföldre visz az út, hanem a Belső-Hebridák szigeteire is. Edinburgh híres vára mellett a skótok kedvenc kiránduló helyeit is felkeresik: a Trossachs Nemzeti Parkban található Loch Lomondot, és a legendásan szép Glencoe-völgyet.  Természetesen nem maradhat ki Nessie otthona, és a skót felföld fővárosa, Inverness sem. Ez az út minden bizonnyal életre szóló élmény.

Program:

1. nap - Edinburgh/GlasgowÉrkezés Edinburghba, vagy Glasgowba, bérautó felvétele a repülőtéren. Ezt a napot szánják Edinburgh felfedezésére. A Várban magyar vonatkozású látnivaló is található, Szt. Margit (Szt. István unokája) kápolnája. Szállás Edinburgh környékén. 

2. nap - Loch Lomond - ObanÉszak felé indulva,  csodás Loch Lomond partján álljanak meg a bájos Luss-ban, majd a tó melletti úton haladva érik el a Loch Fyne mellett található Inveraray Kastélyt, mely 17. század óta a Campbell-klán mindenkori fejének, Argyll hercegének otthona (és szerepelt a Downton Abbey 3. évadában is). Oban felé álljanak meg a Kilmartin Glen-ben (völgyben) található neolitikus és bronzkori maradványoknál és kőköröknél, és keressék fel az i.sz. első század körül itt uralkodó Dal Riada királyság által emelt Dunadd Erődöt. Szállás Oban környékén.  

3. nap - Mull, Iona és Staffa szigetekEzen a napon látogassa meg a Belső-Hebridák második legnagyobb szigetét, Mullt. Vagy kocsival mennek át Mull szigetére, vagy az Obanból induló hajókörútra szállnak fel. Így felfedezhetik Iona szigetét is: itt szállt partra, és ismertette meg a skótokat a kereszténységgel Szt Kolumba 563-ban; és a lakatlan Staffa szigetét, mely Fingals barlangjáról híres: ez ihlette Mendelssohn Hebridák nyitányát. Szállás Oban környékén. 

4. nap - Glencoe - Skye-szigetObantól még mindig északra haladva jutnak el a világ talán egyik legszebb völgyéhez, a Glencoe-ba, ahova nem csak a skótok szeretnek kirándulni járni. Majd vagy komppal, vagy a hídon át jutnak el a Hebridák leglátványosabb szigetére, az Isle of Skye-ra. Szállás a szigeten

5. nap - Skye-szigetAz egész napot a sziget felfedezésével tölthetik. A legismertebb látnivaló a délen található Cuillin hegység, mely az ősi mítosz szerint azért jött létre, mert a Tél boszorkánya elrabolta a Tavasz fiatal, és gyönyörű hitvesét, a Tavasz a Nap segítségét kérte, aki tüzes lándzsát dobott a repülve menekülő boszorkány felé, ám elvétette, és a dárda Skye földjébe fúródott. Érdemes még felkeresni a Fairy Pools-t, a Brittle folyón található kristálytiszta vízű Tündér medencéket. 

6. nap - Loch Ness - InvernessSkye szigetét elhagyva Skócia egyik leghíresebb, ám annál ritkábban látható látnivalóját keresik fel, Nessie-t, a Loch Ness legendás szörnyét. Ha nem találják, akkor csak gyönyörködjenek a tóban, és látogassák meg a 12. században épült Urquhart várát. Szállás Inverness környékén. 

7. nap - Speyside - PerthInvernesstől keletre található a Kr.e. 3. évezredből itt maradt Clava kőhalmok, síremlékek. Egy skót körút nem lehet teljes whisky kóstolás nélkül. Speyside vidékén sok whisky párló üzem található: pl. Glenfiddich, Glen Grant, Dallas Dhu. Majd a Spey folyó mentén autózás Braemar-ba, a Dee folyó völgyében található csodás vidék központjába. A Balmoral Kastélyt, a királyi család nyári rezideciáját, májusban, júniusban és júliusban lehet meglátogatni. A többi hónapban javasoljuk a Braemar Kastély felkeresését. Majd dél felé haladva, a gyönyörű kilátással kecsegtető Spittal of Glenshee-n keresztül érkeznek Perth-be. Szállás Perth vagy Fife környékén. 

8. nap - St Andrews - Edinburgh/GlasgowAmennyiben idejük engedi, keressék fel a Skócia védőszentjéről elnevezett St. Andrews-t, az egykori katderális romjait, és a Kastélyt. A városban a 15. század óta lehet golfozni, így ha kedvelik ezt a sportot, feltétlenül látogassanak el az Old Course-ra. Majd indulás Edinburgh/Glasgow repterére, az autó leadása, és hazaindulás.

 

Lehetséges indulási napok Budapest - Edinburgh - Budapest közvetlen járattal: Április, Május: kedd, csütörtök, vasárnap, Június-Október: hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap.

Útvonal: Edinburg/Glasgow | Loch Lomond | Mull-sziget | Glencoe | Skye-sziget | Loch Ness | Speyside | St. Andrews | Edinburgh/Glasgow

Ár információk

Az ár tartalmazza:

  • a szállást 7 éjre vendégházakban, kétágyas szobákban reggelivel,
  • az autóbérlést 8 napra,
  • alapbiztosítással és repülőtéri felvétellel,
  • a belépőt a Blair Athol whiskey lepárló üzmebe,
  • egy egyórás hajózást a Loch Ness-en,
  • és az útvonaltervet.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőjegyet,
  • az üzemanyag költséget,
  • a személyes kiadásokat,
  • és a belépőket.