Menüpontjaink
A spanyol La Rioja vidék borai és gasztronómiája (Repülő)
Spanyolország- Körutazás Spanyolországban
Ország:
Spanyolország
Régió:
Körutazás Spanyolországban
Város:
Körutazás Spanyolországban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Bilbao

Info:

[r] repülővel
Lufthansa menetrendszerinti járattal, Müncheni átszállással

4* szállodában 
kettőágyas fürdőszobás szobákban

büfé reggeli, három ebéd, kettő vacsora

Felfedezzük Spanyolország egyik legjobb borvidékét és legjobb borait
2. Meglátogatjuk a régió legszebb történelmi emlékeit
3. Megkóstoljuk a híres specialitást, a Tapast

Gasztronómiai élmények

Kis létszámú csoport max 16 fő

Kulturális látnivalók

Unesco világörökségi helyszín

Leiras:

1. nap: Budapest - Bilbao - Logrono

Elutazás Budapestről 06:15 h-kor a Lufthansa járatával. Érkezés München-i átszállással Bilbaoba  11:05h-kor, majd Spanyolország leghíresebb borvidékének, a La Rioja vidék felfedezésére indulunk.
Útközben kitérőt teszünk San Millan de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Milan de Suso és a 11. században épült San Milan de Yuso kasztíliai kolostor együttest.
Történelmi jelentőségét San Millán sírjában talált kódexeknek köszönheti. A Yuso kolostorban találták meg az első spanyol nyelvre utaló írásos emléket.
Délután érkezünk La Rioja központjába, Logronoba. A La Rioja borvidék az első földrajzi megnevezéssel ellátott borvidék Spanyolországban, elismertségét a 19. század végén két nagybírtok, a Marques Riscal és a Marques Murrieta alapozta meg, melyeket a program során meg is látogatunk.
Este 5 fogásos gasztronómiai vacsora a híres Zarcillo éttermében. Szállás Logronoban.(3 éj)

2. nap: La Rioja borvidék - Logrono

Reggeli után először az 1895-ben alapított Martinez Lacuesta pincészetbe látogatunk, amely az egyik legrégebbi, 1908-óta regisztrált pincészet Spanyolországban.
A program során megismerjük a régió történetét, megtekintjük a 100 éves pincét, majd 2 féle bort kóstolunk meg. Ezt követően egy 3 fogásos ebéd keretében megkóstoljuk a La Rioja íz világát. Az aperitív után 2 féle vörösbort kóstolunk: Reserva és Grand Reserva.
Ebéd után fakultatív látogatást teszünk a közeli Bor múzeumba, majd szabadprogram.
Este a közeli Marques de Riscal pincészethez utazunk, amelyet 1858-ban alapítottak. A látogatás során megtekintjük a birtokot, majd a borászat éttermében a két csillagos Michelin chef, Francis Paniego által összeállított, La Rioja-i konyha jellegzetességeit bemutató, 4 fogásos vacsorán veszünk részt. A hagyományos és avantgard jegyeket is magában hordozó vacsora alatt az alábbi válogatott borokat kóstoljuk meg:
Marques de Riscal Limousin D.O  Rueda
Marques de Riscal Reserva D.O.C Rioja
Marques de Riscal Gran Reserva D.O.C. Rioja

Ár információk

Az ár tartalmazza:
Lufthansa repülőjegy Bp-Bilbao-Bp között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg), melynek értéke kb: 95.000 Ft / főszállást 4 *-os szállodában büféreggelivel3 ebéd és 2 vacsora a program szerintAutóbuszos utazás a program szerintPincelátogatások és borkóstolók a program szerint

Az ár nem tartalmazza:
Útlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adók12 Eur / fő (helyszinen fizetendő)Egyéb költségek: Gasztronómiai vacsora a Marqués Murrietában 3 borral46.000 Ft/főBBP bíztositás540 Ft / fő / naptólEgyágyas felár:70.000 Ft/főBelépőkkb 40 Eur/főA borkóstolások helyszínén megvásárolható borok árát.