Menüpontjaink
Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)
Spanyolország- Menorca
Ország:
Spanyolország
Régió:
Menorca
Város:
Ciutadella
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Menorca

Info:

[r] repülővel
a Lufthansa menetrendszerinti járatával, átszállással

3-4* szállodákban kétágyas  szobákban

reggeli, 2 ebéd, 4 vacsora 

 

Gasztronómiai élmények

 

Unesco világörökségi helyszín

 

természeti látnivalók

 

személyes tapasztalat

Leiras:

Vadregényes tájak, helyi ízek, tengerparti pihenés

1. nap: Budapest - Menorca /Mahón/

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, utazás 11:05-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, frankfurti átszállással Menorca szigetére. Landolás a sziget fővárosában, Mahónban 16:10-kor, majd transzfer központi szállodánkba. A kevésbé ismert Baleári-szigetcsoport tagja remek hely a kikapcsolódáshoz. Jóval kevesebb itt a turista, mint a szomszédos, népszerű Mallorca és Ibiza szigetein, ellenben több türkízkék különböző árnyalataiban pompázó kristálytiszta vízű strandja van, mint ez utóbbi, szomszédos szigetnek együttvéve!  Amilyen kicsi Menorca területe, annyira változatos a szemet gyönyörködtető látványt nyújtó táj: sziklás, vadregényes partszakaszok, tágas lejtők, partig benyúló fenyőerdők, hosszan elnyúló, fehér homokos, már-már karibi hangulatú tengerparti szakaszok, jellegzetes menorcai birtokok a fehérre meszelt házakkal és legelésző tehenekkel. Éj Mahónban (3).

2. napMahón

Mahón, a különleges szépségű város Spanyolország legkeletibb pontja. Itt található meg a mediterrán térség legnagyobb természetes kikötője is! Reggeli után kb. egy órás hajókirándulásra indulunk, mely során körbejárjuk, és megcsodáljuk az öblöt a kikötővel és a várost. Miután magunkba szívtuk a friss, tengeri levegőt, gyalogos városnézésre indulunk a sziget legfejlettebb, nyüzsgő városában, ahol a hangulatos utcák és terek mellett lépten-nyomon a letűnt korok különböző történelmi erődítményeivel, találkozunk és mint egy időutazás részeként éljük át a régi idők hangulatát. Megtekintjük az egyedülálló leletekkel rendelkező, történeti múzeumot, ahol az archeológiai leletegyütteseket hívva segítségül ismerkedünk meg a sziget életével, a keletkezéstörténettől kedve napjainkig! Délután a stratégiailag rendkívül fontos helyen épült 19. századi hatalmas erődöt, a La Mola-t fedezzük fel, csodálatos kilátásával lenyűgöző látványt nyújt Mahón városára. Este szabadidő, a város további felfedezése egyénileg.

3. nap: Torre d'en Gaumés - Albufera d'es Grau - Fornells

Reggeli után felkeressük a sziget őskori, kb. 4000 éves, megalitikus települését, a Torre d'en Gaumést. A rendkívüli, részlet gazdag leletek koruk ellenére jó állapotban maradtak fenn, ma is jól felismerhetőek az egykori lakóépületek, a hatalmas kőasztalok, és a sziklába vájt temetkezési helyek! Ezt követően meglátogatjuk az Albufera d'es Grau Nemzeti Parkot. Menorca nagy hangsúlyt fektet a sziget növény és állatvilágának megóvására, különösképp, hogy olyan madárfajok is élnek itt, melyek sehol máshol a világon. Menorcán az elsődleges cél, a táj arculatának drasztikus átalakítása nélküli fenntartható fejlődés megtartása. Ezért az UNESCO a szigetet 1993-ban bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Délben közös tapas ebéd egy helyi étteremben, majd a sziget északi részén fekvő, festői halászfaluba, Fornellsbe megyünk, mely a spanyol királyi család által is kedvelt hely. A hely jellegzetessége a homárból készült egytálétel, a Caldereta de llagosta, ami ma már a közkedvelt, ínyenc falatok közé tartozik, - régen egyszerű olcsó fogásnak számított a helyiek körében. A nap végén visszatérünk Mahónba.

4. napMahón - Binibeca - Binillubet sajt manufaktúra - Monte Toro-Santanría

Miután kicsekkoltunk szállodánkból, felkeressük a spanyol építész, Antonio Sintes által, az 1970-es években tervezett mesebeli, bájos halászfalut, Binibecát. Annyira jól sikerült megvalósítani ezt a tipikus, mediterrán, idilli környezet a fehérre meszelt, boltíves házakkal, és labirintusszerű utcákkal, hogy a hely ma is rengeteg turistának vonzóerő! Ez után irány a Binillubet kézműves, családi sajtmanufaktúra, ahol arra törekednek, hogy minél boldogabb teheneket tenyésszenek: olykor zenét hallgatnak, vagy akár focimeccset néznek a kérődzés közben, ami természetesen kedvező hatással van a tej minőségére és mennyiségére is. A farmon betekintést nyerünk a helyi, családi vállalkozás mindennapjaiba, és a híres sajtkülönlegességek készítésébe, melyre joggal büszkék a helyiek, hisz nagy mennyiséget exportálnak innen az Egyesült Államokba, Ausztráliába, és az Egyesült Királyságba is. Könnyű ebéd keretében megkóstoljuk ezeket a kézműves sajtokat, borok és a helyi kolbász/sonka különlegességek kíséretében.  A program után felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, a Monte Toro hegyre, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk, és jó idő esetén Mallorca szigetét is lehet látni! Megnézzük a sziget védőszentjéről elnevezett, 16. századi, barokk kolostort, majd a nap végén elfoglaljuk tengerparti szállodánkat Santanría-ban, és vacsorázunk. (4 éj)

5. napCiutadella - Naveta d'el Tudons

Ezen a napon a sziget régi fővárosát, a gyönyörű, mézszínű, gótikus és mór stílusú  épületekkel teli Ciutadellát látogatjuk meg. Az óváros elbűvölően romantikus kis terei között barangolva, megtekintjük a csodaszép, 14. századi katedrálist, a nagy történelmi és kulturális örökséggel rendelező városháza épületét majd a festői szépségű kikötőben sétálva éljük meg a különleges sziget mediterrán hangulaltát. TIPP!: Ebédre bátran térjünk be a népszerű Café Balear nevű étterembe, ahol mindig friss halat kóstolhatunk, ugyanis az étterem minden reggel saját hajójával jár ki halászni a nyílt vizekre, hogy mindig a legkíválóbb minőségű választékot kínálják az étterembe betérőnek.  Délután megnézzük a közeli, Kr. e. 1500-ból származó bronzkori temetkezési kamrát, a Naveta d'el Tudons-t.

6-7. napSantanría /fakultatív hajókirándulás  ebéddel és lovas parádé

Szabadnap, pihenés a tengerparti üdülő komplexumban. Fakultatív program lehetőségek: egész napos hajókirándulás Ciutadellából paella ebéddel, illetve este egy egyedülálló, zenés lovasbemutató. A szigeten az ünnepek és fesziválok legnépszerűbb főszeplői a híres menorcai lovak és lovasaik, - a legjobb és leghitelesebb bizonyítékai a helyi szokások bemutatásának. (előre fizetendők).

8. nap: Ciutadella - Budapest

Délelőtt még pihenés, majd kicsekkolás után indulás haza a mahóni repülőtérről 17:10-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással. Landolás Budapesten 23:20-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Menorca teljes területe, mint bioszféra rezervátum

 

Programok:

Fakultatív programok:

- Egész napos hajókirándulás paella ebéddel (7. napon)
23 000 Ft/fő

- Lovas bemutató:
ÁR HAMAROSAN!

További információk:

Várható menetrend:

Légitársaság: Lufthansa

Budapest - Frankfurt:  11:05 - 12:50 óra
Frankfurt - Mahón:       14:05 - 16:10 óra

Mahón-Frankfurt:        17:10 - 19:15 óra
Frankfurt - Budapest:   21:45 - 23:20 óra

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Flores Andrea

 

A Baleári-szigetek ívét évmilliókkal ezelőtt az Eurázsiai-hegységrendszer képződésének gigászi folyamata alakította ki mint magasra felgyűrt mészkő hegység. Hol  elöntötte a tenger és szigetként magasodtak a hullámok fölé, hol a Gibraltárnál feltorlódó természetes gát hatására összekapcsolta a természet a szárazfölddel -a messinai sókrízis időszakában-  kietlen, forró, sós sivatag formájában a kiszáradt ős-Földközi-tenger medencéjében. Napjainkban a legutolsó jégkorszak elmúltával  a drámaian megemelkedő tengerszint ismét romantikus szigetekként alakította e szegletét az Ibériai-félszigetnek. A négy nagyobb, és az egy egészen kis szigetből álló szigetcsoport amilyen apró, olyan izgalmas múlttal és jelennel rendelkezik, és olyan sokszínű. Mallorca a közismert nyaraló paradicsom, Ibiza a fülledt nyári party-k legendás Mekkája. Menorca, a legkeletebbi sziget csendesebb vidék, de varázsa éppen ebben rejlik. Itt, ezen a szigeten az évszázados mezőgazdasági hagyományokra építve a fenntartható fejlődést célozta meg minden fejlesztés. Abból táplálkoznak, arra építenek, ami évszázadok óta működik, és még ugyanennyi ideig működhet is. A szemet gyönyörködtető strandok adta lehetőségekre, a Spanyolország szerte híres szarvasmarha tartásra és annak különleges sajt termékeire, a halászat adta lehetőségekre és számunkra különleges hal ételekre, mesébe illő halászfalvakra, a bioszféra rezervátumra, az abban (csak itt) élő egzotikus madarakra, a hegyekre és a napfényre. Mindez megfűszerezve az élő katalán nyelvvel.

Ár információk

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet a Budapest--Frankfurt -Mahón -Frankfurt-Budapest útvonalon, illetékkel, kézipoggyásszal, és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), melynek értéke 105 000 Ft/fő3 éjszaka Mahónban, 3* szállodában reggelivel4 éjszaka Santanríában 4* -os üdülőszállodában félpanzióval2 ebéd (3. és 4.. napon)4 vacsora a (4., 5., 6., 7. napon) kirándulásokat helyi idegenvezetővel a program szerinthelyszíni busz közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 15 EUR/főbelépők (helyszínen fizetendő): Kb 40 Eur/főútlemondási biztosítás (kötelező): 1,5% Egyéb költségek:BBP biztosításEgyágyas felár 110 000 FtFakultatív, egész napos hajókirándulás ebéddel23 000 FtFakultatív zenés lovasbemutató transzferrelÁR HAMAROSAN!