Menüpontjaink
Repülj és vezess a legendás 66-os úton! (Egyéni) Egyéb
Amerikai Egyesült Államok- Nyugati-part
Ország:
Amerikai Egyesült Államok
Régió:
Nyugati-part
Város:
Los Angeles
Utazás módja:
Fly & Drive
Ellátás:
Ellátás nélkül
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Program:

1. nap: ÉrkezésÉrkezés a Chicago O'Hare Nemzetközi Repülőtérre, majd transzfer a hotelbe önállóan.

2. nap: ChicagoMai napot a Szelek Városának is nevezett Chicago felfedezésével töltheti. Érdemes megállni a Michigan és Adams szélén, hiszen ez a Route 66 kiinduló pontja. A gyönyörű Michigan tó partján megreggelizhetnek a híres Lou Mitchell's kávézóban, mely kihagyhatatlan helyszín, ha a 66-os úton utaznak. Sétáljon a tónál, a parkokban, kóstolja meg a Chichago Dog-ot és fedezze fel Chicago látnivalóit és különleges építészeti kincseit, többek között a Willis Tornyot, mely az egyik legmagasabb épület Észak-Amerikában.

3. nap: Chicago - St. Louis (kb. 480 km)Az autó felvétele után indulhat a felejthetetlen kirándulás minden idők leghosszabb és legöregebb útján, a 66-os úton. Ez az út végig halad Amerika legszebb tájain és egyedi helyszínein. Kezdje útját a hagyományos kelettől-nyugatig vezető útvonalon, mely Chicago-tól St. Lous-on át halad Missouri-ig, a végtelen búzamezőkön és prériken keresztül. Ne felejtse el megtekinteni Wilmington leghíresebb látványosságát a Gemini Giant-ot, illetve Atlantában a 19 láb magas szobrot, mely Paul Bonyan-t ábrázolja egy hatalmas hot doggal a kezében. Springfield-ben megtekinthetik a híres Cozy Dog Drive falatozót, a corn dog szülőházát, illetve Lincoln Home National Historic Site épületét, ahol meghatározó történelmi események emlékei találhatóak.  A 66-os út legnagyobb városában St. Louis-ban számos látnivaló várja, többek között a Gateway Arch található, mely nemzet a legmagasabb emlékműve.

4. nap: St. Louis - Springfield (kb. 340 km)Az út folytatódik az Ozark-felvidéktől, dél Missouri-ből Springfield-ig, melyet a Route 66 szülővárosaként emlegetnek. Érdemes megtekinteni a Meramec barlangot, melynek azon kívül, hogy alakzatai és színvilága igazán magával ragadó érdekessége, hogy a vadnyugat leghírhedtebb banditája Jesse James is használt rejtekhelyként.

5. nap: Springfield - Tulsa - Oklahoma City (kb. 520 km)Ezen a napon egy nagy utazás veszi kezdetét, Oklahoma city felé, mely Kansas délkeleti sarkát szeli át. 1930-ban ezen az úton indultak nyugatnak az oklahomai családok a jobb élet reményében. A 66-os út egyik legismertebb látnivalója a Kék Bálna, mely Catoosa-ban található, keletre Oklahomától. Majd Tulsa-ban átkelhet az Arkansas folyón a hídon, mely a 66-os út atyjának emléke előtt tiszteleg. Oklahomában felejthetetlen élményeket nyújtanak a tipikus amerikai motelek, vintage épületek és a benzinkutak.

6. nap: Oklahoma city - Amarillo (kb. 420 km)Látogasson el Amarilloba, mely Texasban található, Potter megyében. Ez a terület egykoron gazdag füves puszta volt, melyet a Kiowa és a Comanche indiánok lakták. Álljon meg Clinton-ban a Route 66 Múzeumban, ahol történeteket ismerhet meg a legendás útról, majd a shamrocki Toronyállomást és az U-drop Inn Kávézót se hagyja ki. Tekintse meg az első benzinkutat a 66-os úton, melyet McLean-ben talál, pár elhagyatott autóval, majd Groom elferdült víztornya és 58 méter magas kőkeresztje várja az utazókat. Végül, ha Amarillo-ban jár ne hagyja ki a híres Big Texas Steak házat, ahol megmérettetheti magát a népszerű 72oz. elnevezésű kihíváson.

7. nap: Amarillo - Albuqerque (kb. 450 km)Mielőtt elhagyná Amarillo-t, ne felejtse el megtekinteni a híres Cadillac Farmot, ahol színesre festett Cadillach-ek állnak ki a földből. Látogasson el a Midpoint Kávézóba, Adrian-ba, melynek szlogenje a következő: ,,Ha itt vagy, félúton vagy". Ezután haladjon tovább Albuquerque irányába, Új-Mexikó felé.

8. nap: AlbuquerqueAlbuquerque az állam legnagyobb és egyben legnépesebb városa. Albuquerquet a Rio Grande folyó szeli át. Töltse a napját a város felfedezésével. Óvárosa igazi spanyol és mexikói hangulattal rendelkezik, illetve a spanyol gyarmati múlt és különböző indián kultúrák keveredése érzékelhető.

9. nap: Albaquerque - Santa Fe - Albuquerque (kb. 186 km)A mai napot Új-Mexikó és ezzel együtt az Államok legrégebbi fővárosában, Santa Fe-ben töltheti. Egykoron ez a város volt a Santa Fe Trail végpontja, a legelső amerikai kereskedelmi útvonal, mely összekapcsolta a keleti határt a távoli nyugattal. A festői szépségű városban felfedezheti az elhagyatott indián falukat, múzeumokat, régi piacokat, illetve a híres Új-mexikói művész, Georgia O'Keeffe munkásságait. 

10. nap: Albuquerque - Holbrook (kb. 420 km)Mai napon autózzon Arizona államba és csodálja meg a Petrified Forest Nemzeti Park különleges vörös szikláit. Ez a nemzeti park, az egyetlen a 66-es út híres vonalán, ezért nem érdemes kihagyni, valamin több mint 13 ezer éves emberi történelem és különleges természeti képződmények szemtanúi lehetnek. Csípje el a naplementét a Painted sivatagnál a parkban, majd utazzon tovább Holbrook-ba. Ha itt jár feltétlenül álljon meg a Wigwam Motelnél, mely 1950 óta várja a vendégeket.

11. nap: Holbrook - Grand Canyon/Williams (kb. 209 km)Autózzon át a meteor városon, majd Flagstaff és Williams városain mielőtt a Grand Canyon Nemzeti Parkhoz érne. Töltse a mai napot a felejthetetlen Grand Canyon felfedezésével, hiszen ez egy igazi természeti csoda, amit mindenkinek látnia kell egyszer az életében. Haladjon végig a Hermit Road festői túraútvonalán, mely a Canyon déli peremén található. Látogassa meg a Photo Hot Spot-ot vagy másszon fel a kilátó kő tetejére, ahonnan tiszta időben akár 100 méterre is el lehet látni.

12. nap: Grand Canyon/Williams - Las Vegas (kb. 480 km)Elhagyva Williams-t és a Grand Canyont, Seligman-en utazás nyugati irányba, Kingman felé. Hangulatos kávézókat és moteleket találhat itt, valamint Arizona egyik rejtett kincse a Hoover Gátat, a Colorado folyónál. Arizona és Nevada államok határán található ez a nagy teljesítményű vízerőmű. Utazás tovább Nevada államba, Las Vegasba, a városba amit talán senkinek sem kell bemutatni.

13. nap: Las VegasÉlvezze egy teljes napon keresztül Las Vegas pezsgő városát. Tegyen sétát a Strip-en, ahol számos szállodakomplexum, kaszinók, első osztályú éttermek, üzletek és szórakoztató létesítmények találhatók. Próbáljon szerencsét a kaszinók valamelyikében, üljön fel a hullámvasútra, pihenjen a medence mellett... és még számos lehetőség várja, itt semmi sem lehetetlen!

14. nap: Las Vegas - Santa Monica - Los Angeles (kb. 470 km)A Mojave sivatagon keresztül vezet az út a Calico szellem városba, ahol Kalifornia egyik legrégebbi ezüstbányája található. Csatlakozzon vissza a 66-os úthoz Barstow-ban, ahol a Mojave Sivatag és a 66-os út történelmi fényképeinek és tárgyainak gyűjteménye található. Ezután folytassa útját Pasadena, Los Angeles, West Hollywood és Beverly Hills útvonalon Santa Monicáig. Santa Monica-ban érdemes leparkolni és elsétálni a mólóhoz a legendás ,,End of the Trail" jelzésig, mely a nyugati végét jelöli a 66-os útnak.

15. nap: Los AngelesTöltse a napot Santa Monica-ban. Sétáljon a tengerparton vagy fedezze fel a Third Street Promenade-ot, amely egy vásárlási és szórakoztató központ. Felfedezheti Los Angeles látnivalóis is, az Universal Studio és az Anaheim-ben lévő Disneyland Park is elérhető távolságra van autóval.

16. nap: Los Angeles, hazautazásAz autó leadása a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren, majd hazautazás vagy a program folytatása igény szerint. 

 

Az útvonalak kérés szerint módosíthatók!

Útvonal: Chicago | St. Louis | Springfield | Tulsa | Oklahoma City | Amarillo | Albuquerque | Santa Fe | Holbrook | Grand Canyon/Williams | Las Vegas | Santa Monica | Los Angeles

Ár információk

Az ár tartalmazza:

  • a szállást középkategóriás szállodákban, 15 éjszakára, kétágyas szobában, ellátás nélkül,
  • a középkategóriás bérautót 16 napra, teljeskörű biztosítással
  • a hasznos információkat tartalmazó welcome hátizsákot az első szálláshelyen,
  • az angol nyelvű asszisztenciát az út során,
  • az (angol nyelvű) üdvözlő hívást az első napon.

Az ár nem tartalmazza:

  • a kiutazás költségeit,
  • a személyes kiadásokat,
  • az ellátást,
  • az üzemanyag költséget,
  • a parkolási és útdíjakat.