Menüpontjaink
JORDÁNIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ****
Jordánia- Körutazás Jordániában
Ország:
Jordánia
Régió:
Körutazás Jordániában
Város:
Körutazás Jordániában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Budapest - Amman - Ajloun - Jerash - Amman - Machaerus - Holt-tenger - Madaba - Nebo-hegy - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aquaba - Budapest

Jordánia - csoportos körutazás 1. nap: Budapest - Amman

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Ammanban. Érkezés a késő esti órákban. Transzfer, majd bejelentkezés a szállodába, ahol vacsora és szállás.

Jordánia - csoportos körutazás 2. nap: Amman - Ajloun - Jerash - Amman

Reggeli után egész napos kirándulás: látogatás Ajlun várához, mely az iszlám építészet egyik remeke. A XII. században sokáig bevetetlen, impozáns kőépítmény sokáig védte a Jordán folyó északi völgyét, s annak bejáratát. A varból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és dombokra. Látogatás az ősi római városban, Jerash- ban, ahol a több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően az épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Legfontosabb fennmaradt épületei: Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az Északi színház, az Ovális fórum, Artemisz temploma, az Északi kapu, a Cardo maximus, a Déli kapu, a Nymphaneum és a Déli színház. Ebéd egy helyi étteremben, majd séta a római kori város hangulatos utcáin. Vacsora és szállás.

a szállodában.

Jordánia - csoportos körutazás 3. nap: Amman - Machaerus - Holt-tenger

Reggeli után egész napos kirándulás, mely során panorámás városnézés autóbusszal a hét dombra épült jordán fővárosban, Ammanban. A program során az ókori városrész, a fellegvár és a 6000 fős római kori színház megtekintése kívülről. Továbbutazás Machaerus várába, mely Nagy Heródes egykori palotája volt, itt fejeztette le Antipas Keresztelő Szent Jánost nevelt lányának, Saloménak kívánságára, aki azt kérte, hogy tálcán hozzák be János fejét. Továbbutazás a Holt-tengerhez, ahol szabadprogram, fürdési lehetőség. Este vacsora és szállás a Holt-tengernél.

Jordánia - csoportos körutazás 4. nap: Madaba - Nebo-hegy - Kerak - Petra

Reggeli után utazás Madaba városába, ahol a Szent György templom padlóját egy páratlan, kétmillió mozaikdarabból álló, Szentföldet ábrázoló térkép díszíti. Továbbutazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom meglátogatása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Utazás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordan-völgyre. Vacsora és szállás Petrában.

Jordánia - csoportos körutazás 5. nap: Petra - Wadi Rum

Reggeli után gyalogos városnézés Petrában, a nabateusok egykor virágzó városában, melyet kb. kétezer evvel ezelőtt alapítottak. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Utazás a Wadi Rum sivatagba, ahol vacsora és szállás.

Jordánia - csoportos körutazás 6. nap: Wadi Rum - Aquaba

Reggeli után utazás a Wadi Rum sivatagba, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az ,,Arab Forradalom" idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Két órás dzsiptúra keretében ismerkedés a tájjal. Továbbutazás Aquabába, ahol vacsora és szállás.

Jordánia - csoportos körutazás 7. nap: Aquaba - Budapest

Reggeli után szabad program, a Vörös-tenger partján fekvő városban, ahol egész nap pihenés, fürdés. Vacsora után késő este kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre.

Jordánia - csoportos körutazás: 8. nap

Hazautazás átszállással menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapestre.

Minimum létszám 25 fő.

Szállás:

6 éjszakai szállás az utolsó napon késői kijelentkezéssel helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Amman - Budapest útvonalon, turista osztályon

 • illetékek

 • feladható 20 kg-os poggyász

 • 6 éjszakai szállás az utolsó napon késői kijelentkezéssel helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • vízumdíj

 • kilépési illetékek

 • magyar idegenvezető

 • szervizdíj

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás