Menüpontjaink
Skót whisky körút (Repülő)
Nagy-Britannia- Skócia
Ország:
Nagy-Britannia
Régió:
Skócia
Város:
Körutazás Skóciában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Edinburgh

Info:

[r] repülővel
a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással

3* - 4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

reggeli,
1 alkalommal vacsora

1.Barangolás és whisky kostolás a Speyside régióban, ahol a legtöbb whisky lepárló található.

2.Látogatás Oban-ba amely Skócia legnépszerűbb üdülőhelye

3. A világegyik legnépszerűbb whiskyjének kóstolása a Glenfiddich Lepárlóban

Kis létszámú csoport, maximum.: 20 fő

Unesco világörökségi helyszín

Audio guide használata

Gasztronómiai élmények

Leiras:

1. nap: Budapest-Edinburgh

Utazás 06:05-kor Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti  járatával, átszállással, majd érkezés 10:10-kor Edinburghbe. Landolás után városnéző sétára indulunk Edinburgh ó - és újvárosában, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, a fő utcát,  amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. Megclátogatjuk a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol-skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a ,,Királyi mérföld" végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.Este szállás elfoglalása a városban, majd igény szerint fakultatív esti pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével.

Szállás: áprilisi csoport: Novotel Edinburgh Centre 4*   októberi csoport: Jurys Inn Edinburgh 3*

2. nap: Edinburgh--Inveraray-Oban

Reggeli után  a Skót Felföld határán lévő, gyönyörű Loch Lomond Nemzeti Parkon át vezet az utunk, ahol Nagy-Britannia legnagyobb tava is található. Kora délután érkezünk a Loch Fyne partján fekvő Inveraraybe, az elbűvölő kisvárosba, ahol egy 18. századi, mesebeli kastély is áll, melyben lakik Argyll megye hercegi párja. A kastély megtekintése után utunkat folytatjuk egy fontos kikötővárosba, és egyben Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. Itt először 1794-ben alapított helyi whisky lepárlóban veszünk részt egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson, ahol két fajta Single Malt whiskyt kóstolunk meg: egyiket közvetlenül a hordóból majd egy 14 éves nedűt is, gyömbér párosítással. A program után megtekintjük a várost is. Este szállás Obanban.

Szállás: áprilisi csoport: Columba Hotel 3*   októberi csoport: Royal Hotel Oban 3*

3. nap: Oban - Glencoe -Loch Ness-Inverness

Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoeba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Ezt követően a szörnyről is világszerte híres Loch Ness- partjára indulunk. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Délután látogatást teszünk az 1838-ban alapított, különleges Glen Ord lepárlóban, ahol a látványos túra után egy 12, 15 és egy 18 éves whiskyt kóstolunk meg! (Az októberi útnál a lepárló felújítása miatt a Dalmore Lepárlót látogatjuk meg e helyett)  A program után Invernessbe érkezünk, ahol egy rövid városnézés keretén belül megcsodálhatjuk a hangulatos folyópartot, a sétálóutcát, a Szent András Katedrálist, és megpillanthatjuk az egykori fellegvárat is.  Este szállás a városban.

Szállás: Penta Hotel Inverness 4*

[[galeria]]1850[[/galeria]]

4.nap: Speyside régió-Pitlochry

Ez a nap csak a whiskyről fog szólni: Barangolunk a híres Speyside régióban, ahol a skóciai  lepárlók több, mint fele is található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whiskyje is származik: A Glenfiddich és a Glenlivet. Először a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whiskyt fogunk kóstolni. Később a  híres Glenfiddich Lepárlóban csodálhatjuk meg a világ legnészerűbb whiskyjének készítési folyamatát, ahol 3 féle italt is megízlelünk. Mindezek után indulás a Speyside Cooperage Hordókészítő üzembe, ahol egy vezetett túra keretén belül megismerhetjük a legjobb amerikai tölgyfahordók készítésének folyamatát. sőt! Este vacsora szállás Pitlochryban.

Szállás: Fishers Hotel 3*

Ár információk

Az ár tartalmazza:
Lufthansa repülőjegy illetékkel,  mely tartalmaz személyenként 1 db max 7 kg-os fedélzeti kézipoggyászt, és 1 db max 23 kg-os feladható poggyászt , (melynek értéke  kb 89 000 Ft / fő) szállás: a program szerint 3, 4*-os szállodákban, két ágyas szobákban reggelivel1 alkalommal vacsorát (a 4. napon)whisky kóstolókat és lepárló látogatásokat valamint a kulturális belépőket program szerinthelyi közlekedést autóbusszala magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza:
Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 8 GBP/főBorravalók: kb. 10 GBP/Ffőútlemondási biztosítás 1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosítás:egyágyas felár 95 000 Ft / fő