Menüpontjaink
A Balkán Legszebb Tájain 7 Nap/6 Éj **
Montenegro- Bar
Ország:
Montenegro
Régió:
Bar
Város:
Canj
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel **
Szobatípus:
Társítható 1F
Időtartam:
6 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Rövid ismertető:
A Balkán hallatán az embereknek elsősorban az "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig valóban folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk négy országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia - és azok történelmi városain vezet át. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek egyedülálló látnivalóit.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél. 
Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
1 éj Bosznia - Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 4 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Bosznia - Neum környéke ***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegróban: a vacsora 3 menüből választható és salátabárral kiegészített.

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér, Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Időpontok: 2020.
08.26-09.01.
09.08-09.14.


Program:

1. nap: Szarajevó 
Indulás reggel 06.00-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak ,,büszke" fővárosával, Szarajevóval. Kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija -  a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Mostar
Ízletes reggeli után, tovább haladva elérjük Mostart. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhídat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Megtekintése után továbbutazás Canjba, szállásfoglalás és vacsora.

3. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Kotor, Kotori-öböl, Budva és sonkakóstoló: 
Mesébe illő élménnyel csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulás. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcái, változatos templomai körül sétálhatunk. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük a Kotori-öblöt,  hogy feltöltődjünk táj szépségével. Természetesen megállunk és közelről megismerkedünk Perast kicsi központjával. Megkóstoljuk a messzi földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Majd dél körül, Budva városába vezet utunk, mely eredetileg egy kis szigetre épült, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Sétánk után tovább haladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív hajókirándulás ,,fishpiknik":
Fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás a mindennapokból, a kristálytiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Kruja, Tirana, ebéd):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a ,,törökverő hős" lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat is. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

6. nap Dubrovnik
Reggeli után irány Horvátország! A világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. Majd tengerparton haladva a partmenti szálláshoz érünk és ha kedve támad, még megmártózhat a tengerben vacsoráig.

7. nap Kravica vízesés
Ízletes reggeli után, irány Bosznia egyik természeti kincséhez a Kravica vízeséshez. 30 m magasról zúdul alá a víztömeg és csipkés függönyként díszíti a tájat. A vízesés tövében pedig a kis tavat is megcsodálhatjuk. Pallókon át lehet a vízesés közelébe jutni. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:
Mostar: ITT!
Budva, Kotor: ITT!

Felárak és belépők: Üdülőhelyi díj: 12 évig:2 400 Ft/fő; 12 évtől: 4.800 Ft/fő


Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Albánia: 35 EUR/fő
Kotori-öböl, Kotor, Budva: 30 EUR/fő
Fishpiknik: 25 EUR/fő

Belépők a helyszínen kb. 50 EUR/fő.

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban! 
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, megadott programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nívó: 3.150 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.