Menüpontjaink
Napfényes Toszkána fürdőzéssel Cinque Terre-Pisa-Carrara-Firenze
Olaszország- Toszkána és környéke
Ország:
Olaszország
Régió:
Toszkána és környéke
Város:
Toszkána
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Választható
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
2 ágyas standard szoba
Időtartam:
6 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

SLÁGER AJÁNLAT!
E csodás programunkban a kéklő tenger harmóniájával átitatott történelmi, művészeti, és természeti látnivalók tárházát nyújtjuk Önöknek, ötvözve a fürdőzés örömeivel. A hűsítő habok mellől indulva Firenzébe, és Toszkána kevésbé ismert, ámde kihagyhatatlan tájaira és kisvárosaiba is elkalauzoljuk, míg különleges dzsiptúránkon egyedülálló élmény a márványvilággal ölelt magasságból megcsodálni e szemet gyönyörködtető régiót. Mindez csak Önre vár!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás:
6 éjszaka Tirrenia szálloda 3*, a strand közelében 

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 7 nap/6 éj 
2022. 07.24-30. (vasárnap-szombat)
2022. 08.20-26. (szombat-péntek) 

 

Program:
1. nap: Budapest - Tirrenia/Livorno
Elutazás Budapestről, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba a tengerparti szálláshelyünkre, útközben rövid pihenőkkel.

2. nap: Mesés középkori kisvárosok - Bolgheri - Suvereto - fürdőzés
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy félnapos fakultatív kirándulás a múltba. Utunk elsőként Bolgheri-be, a lenyűgözően szép kisvárosba vezet, ahová az olaszországi utak szerelmesei előtt ismert, ciprusok által szegélyezett csodás úton lehet eljutni. A fenséges települést egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül. Elsőnek a román stílusú Giacomo e Cristoforo templomot pillanthatjuk meg, mely a várost körülölelő kastélynak a részét képezi. A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, ajándéküzleteket és ételkülönlegességekkel csábító éttermeket találunk. Miután itt születtek a leghíresebb toszkán vörösborok, egy tipikus, hangulatos toszkán farmon falatkákkal egybekötött borkóstolón veszünk részt. Ezután Suvereto-ba, az egyik legszebb toszkánai középkori etruszk kisvárosba látogatunk, mely a hegyek és a fénylő tenger között fekszik. A városka középkori kincseivel, hangulatos kőházaival, történelmi palotájával a nyugodt, mediterrán toszkán életérzés aromáját nyújtja részünkre. Élményekkel telve visszautazunk szálláshelyünkre. A nap további részében strandolás és szabadidő. (Ár: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval)

3. nap: Cinque Terre fürdőzéssel
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Ma a Ligúr-tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba látogatunk. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park, melynek meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek, színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújt. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, a kis településeket a La Spezia-ból induló hajóval/vagy vonattal (a tenger hajózhatóságának függvényében), és gyalogosan fedezzük fel. Jó idő esetén strandolási lehetőséggel. (Program ára hajó/és vagy vonatjeggyel 55 EUR/fő)

4. nap: Pisa - Pietrasanta - Torre del Lago 
Szabadprogram, fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy Toszkána leghíresebb városába utazunk. A Ferde Torony városaként ismert Pisa-ban megnézzük a Piazza dei Miracoli, a Csodák terének látnivalóit. Ezután a tengertől alig pár kilométerre fekvő Pietrasanta-ba indulunk. Évezredekkel ezelőtt többek között az etruszkok és a rómaiak is gazdag örökséget hagytak maguk után. A középkori kisváros szépségét emeli a márványból készült gyönyörű épületek sokasága: a Dóm, a San Martino templom, a kormányzósági palota, vagy a harangtorony a legfontosabb látnivalók közé tartoznak. A közeli Carrara miatt, ahol a híres márvány kerül felszínre, sok híres művész települt ide az utóbbi évszázadokban. A város érdekessége a Museo dei Bozzetti szobormúzeum, mely híres lakói tiszteletére jött létre, és ahol olyan nem mindennapi alkotásokkal találkozhatunk, melyek mindenkinek maradandó élményt nyújtanak. Itt láthatjuk többek között a kolumbiai művész, Botero alkotásait is: a kerekded és buja formájú, jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakokat. A festői tóparton fekvő Torre del Lago-ba, a világhírű zeneszerző, Giacomo Puccini városába folytatjuk utunkat. Ismerkedünk a zeneszerző lakhelyével, a Villa Puccini gyönyörű kertjével, ahol a Pillangókisasszony és a Tosca lehengerlő dallamai születtek. A család tulajdonában levő ház, ahol a zeneszerző sírja is található, múzeumként ma is látogatható. A csodás fekvésű települést a tenger és a Massaciuccoli-tó öleli át. (Ár: 35 EUR/fő)

5. nap: Firenze
Szabadprogram, fürdőzés a tengerparton, pihenés a szálloda medencéjénél, vagy fakultatív kirándulási lehetőség. A mai napon a lélegzetelállító kultúrát, az építészetet a fagyi bűvöletével ötvözzük. Reggeli után elutazunk Toszkána székhelyére, kulturális központjába, az Arno folyó partján található Firenzébe. (Ár: 10 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot, a Dóm tér nevezetességeit és a híres Ponte Vecchio-t. A városnézés után szabadprogram, vagy látogatás egy helyi tradicionális fagylaltozóba, ahol egy rövid program keretében elmélyedhetnek a fagyi készítésének rejtelmeiben és kóstolót kapnak az ott készített, egyedi ízekből is! Aki kóstolta az itt készített finomságokat, az nem csodálkozik, hogy egész nap hosszú sor áll az üzlet előtt! A délutánt szabadidővel zárjuk, vagy fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit (Ár: 12 900 Ft/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni

6. nap: D
zsip túra a márvány világába/bányászok eledelével - Viareggio - fürdőzés
Fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy egy különleges fakultatív, félnapos programlehetőségre invitáljuk Önöket.
Utunkat a fehér arany, a márvány világában folytatjuk. Egy egyedülálló dzsip túra keretében lélegzetelállító magasságba jutunk fel (tengerszint feletti 1000 m) a Collonata völgy panoráma útjain. Teraszos megállóink során káprázatos fotók sorozatát készíthetjük a Versilia-i partszakasz látványáról, miközben megismerjük a híres Carrara-i márvány megmunkálásának, és a vele dolgozó híres mesterek, köztük Michelangelo történetét. Ezt a csodás kőzetet használták a Pantheon építéséhez és sok egyéb reneszánsz kori, mesés szobor megalkotásához. Ellátogatunk egy helyi kőfejtőbe, a Quantum Csendje című James Bond film helyszínére, megismerve a bánya és a gyönyörű kőzet feldolgozásának érdekességeit, és meglátogatjuk a múzeumot. Különleges, életre szóló élmény az ember, a fenséges hegyek és a természet kapcsolatának tanújának lenni.  Napunkat a bányászok különleges eledele koronázza meg, melyre illatos bort hörpinthetünk. Elköszönünk a világ egyik leggazdagabb kulturális és természeti látnivalójával rendelkező vidéktől. Szálláshelyünkre történő visszaérkezés előtt még sétálhatunk az egyik legelegánsabb itáliai fürdőhely tengerparti sétányán Viareggio-ban. (Ár: 45 EUR/fő). Visszaérkezés után szabadidő, fürdőzés a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

7. nap: Hazautazás
Reggeli után hazaindulás, utazás pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ár információk

Napfényes Toszkána 2022
7 nap/6 éj 

Időpontok Előfoglalási ár Ft/fő- visszavonásig érvényes
07.24-07.30.  119 900
08.20- 08.26. 119 900

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban garantált társítással, az indulást megelőző 20 napig.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 29 900 Ft/fő
Vacsora felár: 26 900 Ft/fő
Audio-guide: 3 500 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi díj: (helyszínen fizetendő) 18 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból 

Fakultatív programok (min.25 fő):
Firenze:                                                                                       10 EUR/fő
Cinque Terre:                                                                            55 EUR/fő
Pisa-Torre del Lago - Pietrasanta:                                            35 EUR/fő
Mesés középkori kisvárosok (ajándék borkóstolóval):             35 EUR/fő
Dzsip túra a márvány világába (bányászok eledelével):          45 EUR/fő
Uffizi képtár (előzetesen, csak itthonról foglalva lehetséges):   12 900 Ft/fő, 18 évig 6 000 Ft/fő

Belépők és egyéb felárak    (összesen kb. 38 EUR/fő): 
Pisa/Keresztelőkápolna és Dóm:                             kb. 7 EUR/fő
Torre del Lago/Puccini villa belépő:                         kb. 7 EUR/fő
Pietrasanta/Museo dei Bozzetti:                                    ingyenes
Firenze/Santa Croce templom:                                kb. 8 EUR/fő
Székesegyház:                                                              ingyenes
Firenze/fagyikóstolás:                                              kb. 6 EUR/fő


Strandszerviz: (2 nyugágy és 1 napernyő) kb 15-20 EUR/2 fő/nap, a szabadstrand ingyenes

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (480 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, a vacsora költségét, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat és az audio guide költségét. 

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!