Menüpontjaink
Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel (Repülő)
Portugália- Körutazás Portugáliában
Ország:
Portugália
Régió:
Körutazás Portugáliában
Város:
Körutazás Portugáliában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Lisszabon

Info:

[r] repülővel
menetrend szerinti járattal

1 éj 3*-os szállodában,
3 éj 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

reggeli, 1 alkalommal vacsora

1. A bátor portugál tengerészek és felfedezők rengeteg kincset halmoztak fel, amelyek nem csak anyagi javakban mérhetők. Tetteik eredményeit a mai korok kalandorai is élvezhetik.

2. A program az ország legszebb kulturális értékeit keresi fel, többek között a Coimbrában található, 13. századi csodálatos egyetemet, Tomárban a Krisztus-rendi lovagok egykori várát, a macskaköves szűk utcákkal teli Obidos városát, a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, majd végül Lisszabont fedezzük fel.

3. Európa legnyugatibb pontján, a lélegzetelállító Cabo da Roca sziklapereménél pedig tekintsünk a végtelen, félelmetes óceánra, és emlékezzünk meg az egykori felfedezőkről.

 

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Magyar csoportkísérővel

 

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - Porto - Coimbra- Lisszabon

Elutazás Budapestről, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Érkezés a reggeli órákban Portóba, Portugália második legnagyobb városába. Ajándék panorámás buszos városnézés után Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz. Közös vacsora (italfogyasztás külön fizetendő) és szállás Coimbrában.

Szállás: Hotel Oslo 3*

2 . nap: Tomar - Fatima- Batalha - Alcobaça - Lisszabon

Reggeli után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Következő állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első ,,Mária jelenés". Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa Senhora do Rosário bazilika megtekintése után Batalha következik. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Végül Alcobaça következik, ahol megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Késő este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban, vacsora egyénileg.

Szállás: Hotel Empire Lisbon 3*

3. nap: Lisszabon

Reggeli után tömegközlekedéssel és gyalogosan városnézésre indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, majd letekintünk a városra a Szent György Vár bástyáiról. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. Délután szabad program: további lehetőség Lisszabon felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a Tejo-folyó partjára, csodáljuk meg az impozáns Praça do Comércio teret. Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Betérhetünk egy hangulatos kávézóba is vagy látogassunk el egy múzeumba. Vacsora egyénileg.

4. nap: Lisszabon

Reggeli után tömegközlekedéssel és gyalogosan városnézésre indulunk a Belém-negyedbe. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések Emlékművét (Podr?o dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jerónimos). Útközben elhaladunk a hatalmas Április 25. híd alatt és megtekintjük a túlparton álló Krisztus szobrot. Délután szabad program a város központjában. A nap végét lehetőségünk lesz megkoronázni egy hangulatos Fado-esttel (fakultatív), ahol szenvedélyes dallamok kíséretében fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat természetesen portugál bor kíséretében.

5. nap: Cabo da Roca - Sintra - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd indulás Európa legnyugatibb pontjához, a lélegzetelállító Cabo da Roca-hoz. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus királyi palotát majd ebéd után a Palácio de Pena-t. Este Lisszabonon keresztül transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre másnap hajnalban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Tomar - Krisztus kolostor
  • Coimbra - egyetem
  • Batalha - Szűz Mária templom
  • Alcobaca - Santa Maria kolostor
  • Sintra - a város és környéke
  • Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony

Programok:

Fakultatív Fado est vacsorával: 31 000 Ft / fő

További információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Oda út: WizzAir, Budapest - Portó 6:35 - 9:15
Haza út: WizzAir, Lisszabon - Budapest 21:55 - 02:30

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air/Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ár információk

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db. max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 80 000 Ft - változhat)4 éj szállást3*-os szállodákbana reggelis ellátást és 1 alkalommal vacsorát (1. napon) a megadott programokat a helyszíni közlekedést a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)kb. 10 EURa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 60 EURaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár83 000 Ft-tólBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/napElsőbbségi beszállás kérhető (Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás)kb. 19 000 Ft /főFeladható poggyász kérhető20 kg-os (a foglalás idejétől függően változhat)kb. 26 000 Ft/dbFakultatív program