Menüpontjaink
Nyugat-Kanada és Alaszka titkai
Hajóutak- USA és Kanada hajóutak
Ország:
Hajóutak
Régió:
USA és Kanada hajóutak
Város:
USA és Kanada hajóutak
Utazás módja:
repülő+hajó
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Időtartam:
13 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás

1. NAP Repülés Kanadába
Utazás Budapestről Kanadába, Calgary-be átszállással. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Szállás: Calgary környékén.

2. NAP Calgary - Banff Nemzeti Park
Calgary-t az olaj felfedezése változtatta kisvárosból kifnomult nagyvárossá. Itt rendezik meg a Calgary Stampede-t, a cowboyok rodeóversenyét is. A nevezetességek közé tartozik az olimpiai park és a Saddledome (jégcsarnok). Majd a vadregényes Banff Nemzeti Park felé tartunk. Szállás: Canmore/Banff környéke.

3. NAP Banff Nemzeti Park - Louise-tó - Columbia jégmező - Jasper Nemzeti Park
A mai nap a magával ragadó szépségek jegyében telik. A Louise-tó türkizkék vize visszatükrözi környező hegyek és fenyők látképét. A Columbia-jégmezőnél a Columbia-gleccser bűvöl el minket. FAKULTATÍV program: utazás az ,,Ice Explorer"-en, egy terepjárón, mely olyan jégen képes haladni, ami 225 méter vastag. Majd a Jasper Nemzeti Park vár ránk, hósapkás hegycsúcsokkal, szemkápráztató árnyalatban ragyogó zöld és kék tavakkal. Ezután orientációs túra Jasper-ben. Szállás: Jasper környékén.

4. NAP Jasper Nemzeti Park - Mount Robson - Kamloops
Követjük a Fraser folyót Mount Robson környékén, majd dél felé haladunk a Yellowhead-autópályán. Szállás: Kamloops környékén.

5. NAP Kamloops - Vancouver
Ma Kanada Csendes-óceáni partvidéke felé tartunk. Délután Vancouverben panoráma városnézés keretében ismerhetjük meg a Stanley Park-ot, a Gastown városrészt, és a kínai negyedet. Szabadidő során felfedezheti a Robson Street-et, Brit Columbia egyik legjobb bevásárló-övezetét. Szállás: Vancouver környéke.

6. NAP Vancouver - Hajózás (Serenade of the Seas)
A nap folyamán szabadidő. Délután transzfer a vancouveri kikötőbe. Az idegenvezető nem hajózik utasainkkal. Kihajózás 6 óra körül. Vacsora és szállás a Serenade of the Seas hajó fedélzetén.

7. NAP Hajózás - Belső átjáró
Élvezze ki a hajó nyújtotta lehetőségeket! A hajózás idejére teljes ellátást kapunk. Megcsodálhatjuk a Belső átjárót. A Washington államtól Alaszkáig húzódó útvonalat tengerjáró hajók használják. Az állatvilág rendkívül gazdag. Szállás a hajón.

8. NAP Hajózás - Ketchikan, Alaszka
A reggeli órákban érjük el az alaszkai Ketchikant, a lazac fővárosát. Gazdag az őslakosok öröksége is. Továbbindulás délután 4 órakor. A nap folyamán szabadidő. Szállás a hajón.

9. NAP Hajózás - Juneau, Alaszka
Reggel 9 körül kötünk ki Juneau-ban, továbbindulás este 8.30 körül. Juneau Alaszka állam (USA) fővárosa. Rendkívül nehéz eljutni ide, csak légi úton, vagy vízen lehetséges. Zord hegyek és erdőség veszik körbe a várost. Sok lehetőség kínálkozik a szabadidő eltöltésére. Szállás a hajón.

10. NAP Hajózás - Skagway, Alaszka
A hajó reggel 7 körül fut be Skagway kikötőjébe, és este 8.30 körül fogja újra felszedni a horgonyt. Szabadidő. A klondike-i aranyláz kezdetétől Skagway jó kiindulásként szolgált a vadonban tett kalandokhoz. A kalandorok is innen vágtak bele az aranymezők felkutatását célzó utakba. Számos, adrenalinlöketet garantáló program kínálkozik: kutyaszánozás a Laugthon gleccsernél, vagy raftingolás a Lynn fordnál. Szállás a hajón.

11. NAP Hajózás - Tracy Arm ford, Alaszka
Úszó járművünk reggel 7-kor fut be a Tracy Arm fordhoz, továbbindulás déli 12 körül. Alaszka egyik legfenségesebb látképe tárul elénk: gleccserek, melyek 2000 méter magas hegyekbe fúródtak, vízesések, mélykék jéghegyek. Szállás a hajón.

12. NAP Hajózás
A mai napon dél felé hajózunk. Használja ki a fedélzeti lehetőségeket, pihenjen, szórakozzon! Szállás a hajón.

13. NAP Hajózás - Vancouver - hazautazás
Vancouverben búcsút veszünk hajónktól, a Serende of the Seastől, majd szabadidő. Transzfer a vancouveri reptérre, hazautazás.

14. NAP Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Kanadai beutazás: vízum nem, de légi úton történő beutazás esetén előzetes elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. Az eTA egyénileg, online intézendő (ára: 7 CAD). A program során alaszkai területre is eljutunk, és Alaszka az USA egyik szövetségi állama, így szükséges az utazás előtt amerikai beutazási engedélyt is intézni. Magyar turisták vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az USA-ba, ha regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles. Az ESTA intézése egyénileg online történik (ára: 14 USD). Útlevelének érvényesnek kell mlennie min. a visszatérés után 1 hónapig! Fakultatív programok vásárlására foglaláskor, vagy a helyszínen nyílik lehetőség. Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (min. 25 fő). A programváltozás jogát fenntartjuk! A hajón fognak plussz kirándulási lehetőségeket kínálni (helyszínen fizetendőek).

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri Check-in.
Transzfereket
Izgalmas. látványos kirándulóprogramokat légkondícionált, modern panorámabuszokkal
Calgary, Banff Nemzeti Park, Louise tó, Columbia gleccser, Jasper Nemzeti Park, Vancouver program alapján
Minőségi szállásokat
Vendégeink minőségi, középkategóriájú hotelekben kapnak elhelyezést 5 éjszakára, reggelivel.
Hajóutat teljes ellátással
Szállás 7 éjszakára külső kabinokban a Serenade of the Seas fedélzetén.
Magyar nyelvű idegenvezetést
Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 158.000 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 10.360 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 599.990Ft/fő/teljes utazás
Kötelező borravaló a hajón: 13,50 USD/fő/nap -becsekkoláskor fizetendő bankkártyával
Amiket ajánlunk Önnek:
Fakultatív programcsomag (Utazás az Ice Explorer-en, Vancouver-sziget túra komppal Victoriába): 79.990 Ft/fő
Kirándulási lehetőségek a hajóról: Helyszínen fizetendő
Útlemondási biztosítás: 9.000 Ft/fő

Fakultatív programok

Hotel

Járatok