Menüpontjaink
DÉL-AFRIKA ÉS MOZAMBIK - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Mozambik- Mozambik
Ország:
Mozambik
Régió:
Mozambik
Város:
Mozambik
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Egyéb
Szobatípus:
Kétágyas szoba
Időtartam:
15 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Lenyűgöző, csodálatos, sokféle és ezernyi színben pompázó - ez Dél-Afrika elképesztő ,,szivárványországa". Ott van mindjárt a varázslatos Fokváros, ahol a Tábla-hegy és a helyi gasztronómia egyaránt mágnesként vonzza a turistákat. Az afrikai szafari élménye semmihez sem hasonlítható. A csodálatos Kruger Nemzeti Parkban tett szafarin kis szerencsével mind az öt nagyvad lencsevégre kapható. Szváziföld változatos vadvilága a Hlane Királyi Nemzeti Parkban varázsolja el a résztvevőket. Az egzotikus mozambiki Machangulo Beach-en alkalom nyílik a tömérdek élmény mellett egy kis tengerparti pihenésre is.

Johannesburg - Pretoria - Graskop - Hazyview - Krüger Nemzeti Park - Komatipoort - Machangulo Beach (Mozambik) - Maputo - Hlane Nemzeti Park (Szváziföld) - St. Lucia - Fokváros

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 1.nap: Budapest - Johannesburg

Elutazás délután menetrendszerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 2.nap: Johannesburg - Pretoria

Megérkezés a délelőtti órákban a Dél-afrikai köztársaság legnagyobb és legnépesebb városába, Johannesburgba. Érkezés után egyből panoráma városnézés Johannesburgban és Sowetóban. Johannesburg Dél-Afrika leggyorsabban fejlődő, multikulturális városa, ahol a számtalan múzeum és galéria közt látványos és modern felhőkarcolók törnek az ég felé. A közelben fekszik a bádogvárosáról híres Soweto - Johannesburg egyik elővárosa, ami manapság egyre népszerűbb turista látványosság. Délután transzfer a szállodába, szállás Pretoriában.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 3.nap: Pretoria - Graskop

Reggeli után panoráma városnézés Pretoriában, látogatás a Sir Herbert Baker által tervezett Union Buildingnél, a Church Square-nél és Paul Krüger szobránál. Látogatás a Voortrekker-emlékműnél, melynek múzeuma bemutatja az egykori telepesek mindennapi életét. Délután transzfer Graskopba, az egykori bányafaluba, mely természeti látnivalóinak köszönhetően manapság a környék egyik legjelesebb turisztikai központja.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 4. nap: Graskop - Hazyview

Reggeli után a természeti csodáiról híressé vált Panorama Route felfedezése. Látogatás a God's Window kilátópontnál, a Berlin- vízesésnél, a Blyde és Treur folyók találkozásánál található Bourke's Luck Potholes-nál, és a Three Rondavels kilátónál, ahonnan lenyűgöző a kilátás a kanyonokkal, hegyekkel és szakadékokkal szabdalt tájra. Megérkezés Hazyview-ba a délutáni órákban.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 5. nap: Krüger Nemzeti Park - Komatipoort

Reggeli után egész napos szafari program a Krüger Nemzeti Parkban. Az 1898-ban, Paul Krüger által alapított természetvédelmi terület jelenleg a legnagyobb vadrezervátum Dél-Afrika területén, és legfőbb látványossága az afrikai vadkutya, a zebra, a gepárd, a zsiráf, az antilop, a víziló, a kudu és természetesen a ,,Big Five", vagyis az oroszlán, az elefánt, a kafferbivaly, a rinocérosz és a leopárd. A szafari program után transzfer a mozambiki határ mellett található kisvárosba, Komatipoortba.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 6.nap: Komatipoort - Machangulo Beach

Reggeli után transzfer Mozambik fővárosába, Maputóba, ahonnan hajós utazás a simogatóan langyos, égszínkék tengervízéről és homokos tengerpartjáról egyre ismertebb Santa Maria városában fekvő Machangulo Beachre.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 7. nap: Machangulo Beach

Egész napos pihenés Machangulo Beach-en.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 8. nap: Machangulo Beach - Maputo

Reggeli után utazás Mozambik fővárosába, Maputóba, ahol panoráma városnézés. A jól megőrzött portugál gyarmati építészetéről híres város, számos art deco épületével egykoron a dél-afrikai riviéra szerepét töltötte be. A korábban Lourenco Marquesnak nevezett Maputo az ország legnagyobb városa, ahol az egykori gyarmatosítók által épített óváros, a Praca da Indepencia tér, a neoklasszikus Városháza és az egyedi, bronz domborművekkel díszitett főpályaudvar a legfőbb látnivalók.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 9.nap: Maputo - Hlane Nemzeti Park

Reggeli után utazás Szváziföldre Namaacha határátkelőn keresztül. A Szváziföldi Királyság az afrikai kontinens legkisebb országa, ahol jelenleg több természetvédelmi terület is található; köztük a legjelentősebb a Hlane Királyi Nemzeti Park. Szállás a nemzeti park területén.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 10. nap: Hlane Nemzeti Park - St. Lucia

A kora reggeli órákban szafari program a Hlane Nemzeti Parkban. A nemzeti parkban legnagyobb számban zsiráfok, orrszarvúak, zebrák, elefántok és oroszlánok élnek, de látható a krokodil és a víziló is. Délután visszautazás Dél-Afrika területére, ahol szafari program a Hluhluwe Nemzeti Parkban. A Hluhluwe az afrikai kontinens egyik legrégibb nemzeti parkja, KwaZulu-Natal tartományban az egyetlen, ahol a ,,Big Five" - az öt afrikai nagyvad megtalálható. Itt él Afrika egyik legnagyobb, mintegy 1500 egyedszámú fehér orrszarvú populációja.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 11.nap: St.Lucia - Fokváros

A korai reggeli után hajós víziló és krokodil-les (hippo boat), majd transzfer Durban-be, ahol rövid panoráma városnézés. Délután transzfer a repülőtérre, majd utazás helyi repülőjárattal Fokvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 12.nap: Fokváros

Reggeli után városnézés Fokvárosban. A város a Dél-afrikai Köztársaság második legnépesebb települése, egyben a dél-afrikai parlament és több kormányhivatal otthona, az ország törvényhozási fővárosa. Nevét onnan kapta, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Látogatás a városközpontban, a Maláj negyedben, Bo Kaap-nál, a Parlamentnél és a Tábla hegynél. Délután szabadprogram.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 13.nap: Fokváros (Stellenboch)

Egész napos szabadprogram pihenéssel. Fakultatív programlehetőség: látogatás az afrikai kontinens egyik leghíresebb borvidékére, Stellenboch városába. A város a második legrégibb település az országban Cape Town után. A hangulatos épületek között sétálgatva lehetőség nyílik megismerkedni a hajdani telepesek életével. A borászati farm meglátogatása és a borkóstolás után transzfer a szállodába, délután szabadprogram. Szállás Cape Town-ban.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 14.nap: Fokváros

Egész napos szabadprogram pihenéssel. Fakultatív programlehetőség: kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás a Camps Bay partszakaszát követve a Tizenkét Apostol hegyvonulat lábainál található panoráma úton Hout Bay-be, majd a Jóreménység fokához. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, az utazás a sziklába vájt Chapman's Peak festői útjain történik. Érkezés után fotó szünet a Jóreménység fokánál, majd látogatás a Világítótorony lábánál felvonóval, ahonnan látható az Atlanti és a Csendes-óceánok találkozása. Délután látogatás a Boulders öbölbe, az egyik legnagyobb pingvin populáció élőhelyére. Visszaérkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 15.nap: Fokváros - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre és elutazás menetrendszerinti járatokkal, átszállással Budapestre.

Dél-Afrika és Mozambik csoportos körutazás 16.nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Szállás:

Helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Budapest - Johannesburg és Fokváros - Budapest útvonalon turista osztályon

 • a körutazás alatt légkondicionált autóbusz használata

 • a szafariprogramok ideje alatt négykerékmeghajtású terepjárókkal való utazás

 • illetékek

 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • reggeli a körutazás alatt és teljes panziós ellátás Mozambik tengerpartján

 • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • mozambiki vízum díja

 • fakultatív programok

 • félpanzió felára

 • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap),

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás