Menüpontjaink
KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN TENGERPARTI PIHENÉSSEL ****
Sri Lanka- Nyugati part - S.Lanka
Ország:
Sri Lanka
Régió:
Nyugati part - S.Lanka
Város:
Colombo
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Az India-óceánban elterülő, könnycsepp alakú kis sziget több mint 2500 éves írott történelemével és számos világörökségi helyszínével egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. Egy olyan ország, mely egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatosépítészeti emlékeivel: az egykori gyarmati időszak európai épületeivel, ősi buddhista műemlékekkel, valamint szingaléz királyi palotákkal. Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya oroszlánsziklája, Nuwara Elija bársonyos teaültetvényei, vagy Pinnawela különleges elefánt-árvaháza mind része a szemet gyönyörködtető és változatos látnivalóknak. Az élmények sokasága után jól esik megpihenni Beruwala pálmafás tengerpartján.

Colombo - Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Dambulla - Sigiriya - Matale - Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya - Bentota, Beruwela - Colombo
Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 1. nap: Budapest - Colombo

Elutazás menetrend szerinti járatokkal Budapestről Srí Lankára egy átszállással.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 2. nap: Colombo - Wattala

Megérkezés Colombóba délután, majd transzfer a repülőtérről a 45 percre lévő tengerparti szálláshelyre. Vacsora és szállás Wattalában.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 3. nap: Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Dambulla

Elutazás a Pinnawelába, az 1975-ben alapított elefánt árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Tovább utazás Polonnaruwa középkori romvárosába, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének részét képezi. A korabeli Ceylon második fővárosát a XI-XII. században alapították és mesés kertjeiről vált híressé. Főbb látnivalói a királyi fellegvár és a Lótusz-fürdő romjai, valamint a buddhista szentély, a Gal Vihara (Kőtemplom) gránittömbből mívesen kifaragott nagy Buddha-szobrai. Vacsora és szállás Dambullában.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 4. nap: Dambulla - Sigiriya - Matale - Kandy

Reggeli indulás Sigiriyába, az ősi városba, Srí Lanka egy másik UNESCO világörökségi helyszínére. Itt található a 200 méter magasan kiemelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző pompájú erődítmény és palotarendszer, melyet látványos kertek - a világ legrégebbi terezett kertjei - öveznek. Sigiriya sziklája látványos, hatalmas és kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán. A szikla megmászása során láthatók a ,,sigiriya-i asszonyok" híres freskói és a ,,tükörfal" is. (A szikla megmászása 2-3 órát vesz igénybe oda-vissza; a tetejére 1200 lépcsőfok vezet, a felső szakasz tériszonyosoknak nem ajánlott.) A folytatásban látogatás Dambulla sziklába vájt kolostorához, melynek lenyűgöző nevezetessége az öt szentély és a bennük látható, összesen 153 Buddha-szobor. Ezt követően utazás Kandy-be. Útközben megállás Mataléban, ahol egy helyi fűszerkert megtekintése következik, ahol a sziget ősfáinak árnyékában termő illatos fűszerekről szerezhetnek ismereteket a résztvevők. A szerecsendió, curry, fahéj, kardamom és a gyömbér, vanília szüretelését a mai napig kézzel végzik. Vacsora és szállás Kandy-ben.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 5. nap: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

A mai nap fénypontja a buddhizmus egyik fontos zarándokhelye, a legendák szerint a Buddha fogát is őrző Szent fogereklye temploma. A templom a Királyi Palota épületegyüttesének része. Maga a palota ma régészeti múzeum, a gyarmati időkben pedig a kormányzó irodájaként szolgált. A Kandy Nemzeti Múzeum is a palotaépületekben kapott helyet. Út közben látogatás a bazárban, vásárlási lehetőség. A következő megálló a Királyi Botanikus kert Peradeniya tengerszint felett 460 m-en fekvő városában. A rendkívül párás klimatikus adottsággal rendelkező kert híres a több, mint 4000 különböző példányt bemutató növénygyűjteményéről, többek között orchideák, fűszerek, pálmák nyűgözik le a látogatókat. Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A hegyek közötti völgy, a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Manapság ,,Kis Anglia" néven is ismert. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 6. nap: Nuwara Eliya - Beruwala

Látogatás egy teaültetvényen és teafeldolgozó-üzemben, ahol a világ egyik legjobb teáját készítik. Évszázadok óta változatlan módszerekkel, a mai napig a tradicionális brit gépekkel készül a tea feldolgozása. A látogatás során a teakészítés folyamata, a tealevelek előkészítése, osztályozása is megfigyelhető, az előállítás végén pedig egy csésze valódi Ceylon tea kóstolása vár a résztvevőkre. Az utazás Srí Lanka vad szépségű tájain vezet keresztül: útban a tengerparthoz a teaültetvények között megbújó St. Clair-vízesés is megcsodálható. Rövid megállás az Oscar-díjas Híd a Kwai-folyón című film forgatási helyszínén. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 7. nap: Beruwala

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program - látogatás egy teknős óvódában és kirándulás a Gallé-erődhöz. A fallal körülvett kikötőt a portugálok építették a gyarmati idők kezdetén, majd holland és angol fennhatóság alá került. Napjainkban is érezhető az utcákon sétálva a gyarmati kor hangulata a városban, ahol sok pompás épület maradt fent. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 8. nap: Tengerparti pihenés

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 9. nap: Colombo - Budapest

Üdülés a tengerparton. Kijelentkezés a hotelből, transzfer Colombo repülőterére, hazautazás egy átszállással.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 10. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre menetrend szerint.

Minimum létszám: 10 fő

Szállás:

középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest - Colombo - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon

 • illetékek

 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal

 • 7 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • A helyszínen magyar idegenvezető várja a csoportot, aki körutazás során végig a csoporttal lesz. Az repülőút során asszisztencia nem áll rendelkezésre.

Az ár nem tartalmazza:


 • belépési engedély

 • fakultatív programok

 • borravalók

 • baleset, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • Fakultatív program
  Teknős óvoda és a GalleA beutazáshoz elektronikus engedély szükséges. Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíj-mentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ezt követően az engedély térítés ellenében igényelhető.