Menüpontjaink
ROUTE 66 - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Amerikai Egyesült Államok- Körutazás Amerikában
Ország:
Amerikai Egyesült Államok
Régió:
Körutazás Amerikában
Város:
Körutazás Amerikában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Route 66 - a legendás 66-os úton

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Chicago - St. Louis - Springfield - Tulsa - Oklahoma City - Amarillo - Albuquerque - Santa Fé - Albuquerque - Holbrook - Grand Canyon/Williams - Las Vegas - Santa Monica - Los Angeles

 
Route 66- A legendás 66-os úton 1. nap: Budapest-Chicago

Elutazás Budapestről Chicagóba menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Chicagóban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 2. nap: Chicago

Félnapos városnézés: ismerkedés a ,,szeles várossal" az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városával. A Michigan és az Adams sarkán ,,kötelező" megállni, hiszen ez a történelmi 66-os út kiindulási pontja. Délután szabad program, érdemes egy sétát tenni a tóparton vagy kerékpározni a parkokban, s fejest ugrani a város csodálatos látnivalóiban és építészeti kincseiben. Fakultatív program: a Willis Torony, az Egyesült Államok második legmagasabb épületének megtekintése. Szállás Chicagóban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 3. nap: Chicago-St. Louis (kb.480 km)

A bérautó felvétele, vagy minibuszos közlekedés az idegenvezetővel - választás szerint. Kezdetét veszi a felejthetetlen utazás: az USA átszelése a Historic Route 66-on., ezen a legendás úton, mely Amerika jellegzetes, érintetlen tájain halad az ország egyik legnagyobb, legrégebbi és legkülönlegesebb helyszínén. Az út végtelen búzamezőkön és prériken keresztül vezet Chicagóból St. Louisba, Missouriba. Szállás St. Louisban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 4. nap: St. Louis - Springfield (kb. 350 km)

Folytatódik a legendás 66-os út Missouri déli részén, az Ozark hegység festői tájain haladva Springfield irányába, mely a 66-os út ,,szülővárosaként" tartanak számon. Nyugati irányba haladva az erdők találkoznak a prérivel, és sok ezer természetes barlangot rejt a föld mélye. Szállás Springfieldben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 5. nap: Springfield - Tulsa - Oklahoma City (kb. 520 km)

A történelmi 66-os út ezen szakasza a legrégibb, s az út porához az őslakosok és a cowboyok legendái tapadnak. A táj változatos: a dimbes-dombos vidéken haladó utat tölgy- és szilfák szegélyezik. Szállás Oklahoma City-ben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 6. nap: Oklahoma City - Amarillo (kb. 420 km)

Az út Amarillo irányába folytatódik, ahol a Nagy Síkság bivalyos prérijein egykor a Kiowa és Komancs indiánok laktak. Ez maga a ,,valódi Texas"! Clintonban, a Route 66 Múzeumban a 66-os út hat évtizedes történelmét tekintik meg. Szállás Amarillóban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 7. nap: Amarillo-Albuquerque (kb.470 km)

Mielőtt Texast elhagyva Új-Mexikóba folytatódna az utazás, látogatás a világhírű Cadillac farmra, ahol tíz, orrára állított és félig a homokba temetett Cadillac várja, hogy kézjegyüket rájuk grafitizzék a látogatók. Továbbutazás a komancs és tucumcari indiánok földjén. Útközben Glenrio szellemvárosának felfedezése, ahol fél lábbal Új-Mexikóban, fél lábbal pedig Texasban állhat az utazó. Az órákat 60 perccel vissza kell állítani: ez itt a "Mountain Time Zone". Öt államot már átszelve, három még hátra van a fantasztikus utazásból. Szállás Albuquerque-ben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 8. nap: Albuquerque

Új-Mexikó legnagyobb városa a Rio Grande partjainál terjeszkedik és rengeteg izgalmas látnivalót tartogat. A Plazán a spanyol koloniális időkből származó régi épületek eredeti pompájukban ragyognak, a hangulatos éttermekben, boltocskákban jól esik elidőzni kicsit az idegenvezetővel tett gyalogos városnézést követően. Szállás Albuquerque-ben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 9. nap: Albuquerque - Santa Fé - Albuquerque (kb.200 km)

A mai napon alkalom nyílik az eredeti Old Route 66 életérzésének megtapasztalására Új-Mexikó állam fővárosának, Santa Fé-nek meglátogatásával. Noha 1926-ban az eredeti 66-os út tartalmazta Santa Fé városát, 1937-ben kikerült az útvonalból. Városnéző séta a különleges hangulatú, festői városnak, mely egykor pueblo indián falu volt. Szállás Albuquerque-ben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 10. nap: Albuquerque - Holbrook (kb. 380 km)

Ezen a napon elhagyva Új-Mexikót, a nagy utazás Arizona államban folytatódik tovább. Rövid megálló Gallupban, mely ma egy régi vasúti csomópont, ám egykor indián erőd volt. A táj ismét változik: a Petrified Forest National Park megtekintése következik. Gyönyörű, színes, sziklává kövült fái egyedülálló látványt nyújtanak, az erózió lassú folyamata változtatta tömör kővé a gigantikus méretű fákat. Szállás Holbrookban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 11. nap: Holbrook - Grand Canyon/Williams (kb. 390 km)

Irány tovább nyugat felé, ahol ezen a napon már a Grand Canyon vár! Megállók a kilátópontokban, majd a merészebbek repülhetnek egy helikopteres kört a kanyon felett fakultatív program keretében. A panoráma és az élmény leírhatatlan. Búcsút véve a Grand Canyontól, visszatérés a 66-os úton Williamsbe, a remek városkába, ahol sok ajándékbolt és kávézó vár. Szállás Williamsben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 12. nap: Grand Canyon/Williams - Las Vegas (kb. 350 km)

A történelmi 66-os út leghosszabb megszakítás nélküli szakasza vezet a legendás Las Vegas városába. A 93-as úton Las Vegas felé véve az irányt, útközben pillantás a Hoover-gátra, az Arizona és Nevada állam határán, a Colorado- folyóra épült erőmű-csodára. Az itt termelt áramot több száz mérföld hosszú villamosvezetékek szállítják a környező városok finomítóiba - többek között a neonvárosba, Las Vegasba is, mely ennek a napnak a végállomása. Az első számú látnivalókat itt a kaszinók jelentik, senki ne habozzon kipróbálni a szerencséjét! Szállás Las Vegasban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 13. nap: Las Vegas

Itt az ideje ennyi utazás után megpihenni kicsit, s élvezni és felfedezni Las Vegas városát. A világ egyik legnagyobb szórakoztató központja, a ,,Sin City" számtalan film és sorozat forgatási helyszíne volt már. Szabadidő a város forgatagának felfedezésére, kaszinózásra, a világ legjobb éttermeinek kipróbálására, vagy ejtőzésre egy pálmafás medenceparton. Fakultatív program: Las Vegas by night; az esti program során testközelből lehet gyönyörködni a legendás hotelek esti fényeiben. Szállás Las Vegasban.

Route 66 - A legendás 66-os úton 14. nap: Las Vegas - Santa Monica - Los Angeles környéke

A mai napon Pasadenán, Los Angelesen, West Hollywoodon és Beverly Hills-en át megérkezés Santa Monicába, ahol hollywoodi véget érhet a Route 66 utazása. Érdemes az utolsó néhány háztömböt gyalog megtenni a mólón található legendás "End of the Trail" jelzéséig, mely hivatalosan a történelmi Route 66 nyugati végét jelöli. A 66-os kalandorok mindig vegyes érzésekkel állnak meg itt, hogy sikerült teljesíteni ezt a csodálatos utazást, melyről sok ember csak álmodik. Szállás Anaheimben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 15. nap: Los Angeles környéke

Megérkezés Los Angelesbe, az angyalok városába. Ismerkedés a város látnivalóival, félnapos városnézés Beverly Hills, a Rodeo Drive és a Hollywood Bouldevard megtekintésével. Délután szabadprogram pihenésre Santa Monica meseszép tengerpartján, vagy fakultatív program keretében a Universal Studios Hollywood felfedezésére, mely a felnőtteknek is legalább akkora élmény, mint a gyerekeknek. Szállás Anaheimben.

Route 66 - A legendás 66-os úton 16. nap: Los Angeles - Budapest

Utazás Los Angeles nemzetközi repülőterére, ahol a bérautót választó utasok leadják gépjárműveiket. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal délutáni Budapestre.

Route 66 - A legendás 66-os úton 17. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban.

Gépkocsibérléssel kapcsolatos költségek (a helyszínen fizetendő) kb. 1 000 USD/autó

Minimum létszám: 16 fő

Szállás:

15 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi háromcsillagos) szállodák és innek kétágyas szobáiban ellátás nélkül

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest - Chicago / Los Angeles - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon

 • illetékek

 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, melyet az idegenvezető vezet, vagy választható bérautós közlekedéssel

 • 15 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi háromcsillagos) szállodák és innek kétágyas szobáiban ellátás nélkül

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • ESTA engedély

 • fakultatív programok

 • borravalók

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • a gépkocsibérlést választók számára a helyszínen felmerülő további költségek*Fontos tudnivalók a gépkocsibérlést választók részére
A gépkocsibérlést választók részére további, a helyszínen felmerülő költségek adódnak, melyek: parkolási díj, üzemanyag költség, GPS bérlési díja, visszaszállítási díj. Ezek várható összege kb. 1 000 USD/autó, mely a helyszínen, az út során fizetendő.

A gépkocsibérlés feltétele: érvényes kártyaformátumú jogosítvány és a sofőr nevére szóló hitelkártya, melyen a letéti díjat zárolni fogják és azt a leadást követően oldják fel.
A gépkocsibérlés tartalmazza a lopás és felelősség biztosításokat, korlátlan km használatot.
A részvételi díj standard méretű gépkocsibérlést tartalmaz, felár ellenében SUV, vagy prémium kategória is kérhető.