Menüpontjaink
Thaiföld-Kambodzsa körutazás, üdüléssel Phuketen (Repülő)
Thaiföld- Chiang Mai
Ország:
Thaiföld
Régió:
Chiang Mai
Város:
Chiang Mai
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Utazza velünk körbe Thaiföldet és Kambodzsát, majd pihenjen Phuket szigetén! Chiang Mai városának felfedezése és az elefánt táborban, valamint az Orchidea és Pillangó farmon tett látogatásunk után elutazunk Chiang Rai-ba is, ahol láthatjuk a világ egyik legszebb templomát, a Wat Rong Khun-t. Csónakázunk a híres Mekong-folyón, majd ellátogatunk a gyógyító Buddhához is. A 8. napon elindulunk Kambodzsába, hogy fokozzuk a hangulatot és az élvezeteket. Itt természetesen megnézzük Angkor ősi templomait és a cölöpökre épült vízifalut a Tonle Sap tavon. A kirándulás kellemes fáradalmait Phuketen fogjuk kipihenni, tengerparti milliőben.

Program:

1. nap: Utazás Budapestről átszállással Chiang Maiba.

2. nap: Chiang MaiÉrkezés Chiang Mai-ba délelőtt, transzfer a szállodába, szabadidő és pihenés. Délután felfrissülve indulhatunk a Thaiföld művészti központjaként emlegetett város fallal körülvett központjának felfedezésére, melynek során megtekintjük a 14. sz-i Wat Chedi Luang és a Wat Phra Singh buddhista templomokat is. Vacsora egy elegáns folyóparti étteremben, ahol utánozhatatlan kulináris élményben lesz részünk.

3. nap: Chiang MaiDélelőtt látogatás az elefánt táborban, ahol megtudhatjuk mivel táplálkoznak ezek az ormányos óriások, részt vehetünk az etetésükben, majd megfürdethetjük őket a friss vizű patakban.Később ellátogatunk az Orchidea és Pillangó farmra, majd hegyi törzseket keresünk fel (a hosszúnyakúakat is), este pedig részt veszünk egy vacsorával egybekötött folklór esten táncbemutatóval.

4. nap: Chiang Mai - Chiang RaiReggel felkeressük Chiang Mai egyik leghíresebb látnivalóját, a hegycsúcson fekvő Wat Phrathat Doi Suthep templomegyüttest, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk a városra. Tovább utazunk Thaiföld legészakibb városában Chiang Rai-ba, megállunk egy ananász farmnál,  egy meleg-vizű forrásnál és megnézzük a kék templomot is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap: Aranyháromszög - Chiang RaiA reggel egyenesen az aranyháromszög felé vesszük az irányt. A Mekong-folyó partját elérve csónakra szállunk és elhajózunk egészen a három ország határáig (Mianmar, Laosz, Thaiföld), majd kikötünk Laoszban, ahol a Done Xao piacon nézelődhetünk és akár kígyó-palinkat is vásárolhatunk. Következő állomásunk Chiang Rai, ahol megnézzük a világ egyik legszebb templomát a Wat Rong Khun-t vagy más néven Fehér templomot.

6. nap: Chiang Rai - Lampang - Sukhothai Reggel tovább utazunk Lampangba, ahol egy ősi burmai stílusú templomot láthatunk: Lampang Phra That Lampang Luang. Ezt követően a Sukhothai királyság emlékeinek megtekintésével folytatjuk programunkat (biciklivel:). Vacsora egy helyi étteremben, majd elfoglaljuk a szállásunkat.

7. nap: Sukhothai - Phitsanulok - Lopburi - Ayutthaya - BangkokEzen tartalmas és hosszú napon először Phitsanulokban nézzük meg a város főtemplomát: Wat Phra Si Rattana Mahathat Woramahawihan, Thaiföld egyik legszebb Buddha ábrázolásaként számon tartott gyógyító Buddhával: Phra Phuttha Chinnarat. Majd Lopuriban láthatjuk a majmok által birtokba vett templomot. Ezután az ősi királyi fővárosba, Ahutthayába vezet az utunk, ahol a Wat Phra Si Sanphet, Viharn Phra Mongkhon Bophit, Wat Yai Chai Mongkon templomokat tekinthetjük meg. Továbbutazunk Bangkokba, ahol az éjszakát töltjük.

8. nap: Kambodzsa Reggeli után transzfer a repülőtérre, továbbutazás Siem Reap-be, transzfer a szállodába.Délután meglátogatunk egy kézműves falut, ahol minden, a környéken végzett kézműves munkát bemutatnak a kőfaragástól a textilkészítésig. Később a Tonle Sap tó felé vesszük az irányt, útközben megállunk egy lótusz-ültetvénynél, ahol pazar fotók készíthetők. A tóhoz megérkezve kihajózunk, megnézzük a cölöpökön álló vízifalut iskolával, boltokkal, templomokkal. Bepillantást nyerünk egy különleges életmód mindennapjaiba. A tavon kiszállunk egy úszóétterem-kilátóban, ahol lehetőség van kávézni, uzsonnázni, kézműves termékeket vásárolni.Este fakultatív programlehetőség: Apsara zenés-táncos folklór bemutató vacsorával: 8 900 Ft/fő

9. nap: Angkor - a templom városEzen a napon Kambodzsa legfőbb látnivalóinak, Angkor ősi templomainak megtekintése következik, melynek során az Angkor Régészeti Park olyan híres épületeit nézhetjük meg, mint az Angkor Wat, az Angkor Thom a Bayon templommal és az Elefánt-terasszal, a különleges fákkal benőtt Ta Phrom templom. A nap végére átfogó képet kapunk a 9-13. század közötti angkori kultúráról.

10. nap: Transzfer a repülőtérre, utazás Phuketre, transzfer a szállodába.

Seaview Patong ****Superior szobában

vagy

Peach Hill Resort ****Superior szobában

Fakultatív kirándulások helyi angol nyelvű idegenvezetéssel:Phi Phi és Bamboo sziget hajóval              28 900 Ft/főHajókirándulás a James Bond sziklához kajakozással 24 900 Ft/fő

11 - 12. nap: tengerparti pihenés Phuketen

13. nap: Transzfer a repülőterére, utazás Budapestre átszállással.

14. nap: érkezés Budapestre.

A program változtatásának a jogát fenntartjuk.

Minimum létszám: a körutazáson 16 fő, a fakultatív kirándulásokon 12 fő.

Útvonal: Chiang Mai | Chiang Rai | Aranyháromszög | Lampang | Sukhothai | Phitsanulok | Lopburi | Ayutthaya | Tonle Sap cölöpökre épült vízifalu | Siem Reap | Angkor templomváros | Phuket

Ár információk

Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet Budapestről átszállással Chiang Mai-ba és Phuketről átszállással Budapestre a Qatar Airways járatain, magyar nyelvű idegenvezetéssel,
  • a repülőjegyet Bangkok-Siem Reap-Phuket útvonalon,
  • a szállást 11 éjszakára 4*-os hotelek kétágyas szobáiban,
  • a 11 reggelit és 5 vacsorát,
  • a programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel és belépőkkel,
  • a Phuketen töltött üdülés során magyar nyelű asszisztenciát.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőtéri illetékeket (kb. 149 900 Ft/fő),
  • a vízumot Kambodzsába (kb. 35 USD/fő),
  • a fakultatív programokat,
  • a biztosítást, a borravalót és a személyes kiadásokat.

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.