Menüpontjaink
Szilveszteri szafari Kenyában, tengerparti pihenéssel (Repülő)
Kenya- Szafari programok
Ország:
Kenya
Régió:
Szafari programok
Város:
Szafari programok
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Kenya

Info:

[r]menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással

az óceánparton választott 4* vagy 5*-os szállodában, kétágyas szobákban, a körutazás során színvonalas szafari szállásokon, kétszemélyes sátrakban

az óceánparton all inclusive ellátás vagy félpanzió választott szállodától függően, a szafarik alatt teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

1. Kenya köztudottan Afrika állat paradicsoma. Amikor a vendégek meglátják a rengeteg, különféle afrikai állatot, az a látvány minden várakozásukat felülmúlja.

2. Mert ez az utazás egyszerre kaland, pihenés és élmény, Afrika egyik legszebb országában, a Kilimandzsáró alatt, Kenyában.

3. Az afrikai nap alatt, az Indiai-óceán homokos partján átélni a szilvesztert, egy életre szóló élmény!

 

Kis létszámú csoport, max. 12 fő!

Tengerparti pihenéssel

Természeti látnivaló

UNESCO Világörökségi helyszínek

 

 

További szilveszteri utak

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Nairobi - Mombasa

Elutazás Budapestről  átszállással Nairobiba, majd továbbutazás Mombasába. Érkezés után transzfer a választott szállodába, majd pihenés az Indiai-óceán partján (5 éj).

Választható szállás (5 éj):

Neptun Beach Village Resort & Spa 4*

Leopard Beach Resort 5*

3-5. nap: Mombasa  

All inclusive vagy félpanziós ellátás a választott szállodában, pihenés az óceánparton.

Mombasa nemcsak Kenya második legnagyobb városa, hanem legnagyobb kikötője és turisztikai központja is egyben. Az óceánparti város ma hófehér homokos strandjairól és a parthoz közeli, szinte érintetlen korallzátonyokról híres, ennek köszönhetően igen kedvelt téli üdülőhely.

Fakultatív programként érdemes ellátogatni az elefántcsontagyart formázó kettős diadalívhez, a régi kikötőbe és a portugál gyarmatosítók által emelt Jézus-erődhöz, mely az UNESCO világörökség része. A különleges fűszerek kedvelőinek pedig ,,kötelező" látnivaló a piac, ahol Afrika legkülönfélébb fűszereiből válogathatnak. Látogatást tehetünk még a közeli krokodil farmra vagy az ősi arab város, Gede romjaihoz és a Malindi Tengeri Nemzeti Parkba, vagy elfogyaszthatunk egy ízletes tengeri lakomát egy tradicionális fa hajó (dhow) fedélzetén (Jelentkezés és fizetés a helyszínen).

6. nap: Mombasa - Kelet-Tsavo Nemzeti Park

Reggelit követően a Tsavo Nemzeti Park felé indulunk, mely Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, a szafari rajongók földi paradicsoma. Először a Kelet-Tsavo részt keressük fel, amely nagyobb és élővilágban változatosabb. A szavannás síkságot több folyó, források, akácosok gazdagítják. A park élővilágának legérdekesebb tagjaival az ún. ,,vörös elefántokkal" is találkozhatunk. Az elefántok minden alkalmat kihasználnak, hogy a bőrük védelmében megmártózzanak a pocsolyák, itatók vizében, és a rájuk száradt vörös sár színe okozza a vörösségüket. Rajtuk kívül kafferbivalyok, különféle antilopok és a nagymacskák szinte minden válfaja is elénk kerülhet a szafarink során. Piknik ebéd az állatok megfigyelése közben vagy a tábor területén. Vacsora a táborban, szállás szafari sátrakban (1 éj).

Szállás: Sentrim Tsavo Camp

7. nap: Kelet-Tsavo Nemzeti Park - Nyugat-Tsavo Nemzeti Park

Korai reggelit követően vadlesre indulunk, majd tovább utazás a Nyugat-Tsavo Nemzeti Parkba, melyre inkább a dombos, hegyes és fás tájak, vulkáni kráterek és fekete lávafolyások jellemzőek.Ebéd a tábor területén. Délután az állatok megfigyelése. A parkban rengeteg antilop, zebra és elefánt látható, de van itt bőven pávián, zsiráf, sas és keselyű is. Ha szerencsések vagyunk, egész közelről megfigyelhetjük az itt élő oroszlánokat is. Vacsora a táborban, szállás szafari sátrakban (1 éj).

Szállás: Ngulia Safari Camp

8. nap:  Nyugat-Tsavo Nemzeti Park - Amboseli Nemzeti Park

Délelőtt ellátogatunk a Nyugat-Tsavo Nemzeti Park egyik legfontosabb látnivalójához, a Mzima-forráshoz, melyből naponta hatalmas mennyiségű, kristálytiszta víz tör elő. Ezután folytatjuk utunkat a tanzániai határ közelében fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Útközben rövid megálló a Shetani lávafolyamnál. Amboseli a híres maszáj törzsek lakóhelye is, a nemzeti park a helyi maszáj közösség felügyelete alatt működik. Ebéd a tábor területén, majd délután vadlesre indulunk. Ha tiszta az idő, a Kilimandzsáró havas csúcsának látványában is gyönyörködhetünk. Ha mi is szeretnénk olyan fotót készíteni, amely elefántcsordákat ábrázol a havas Kilimandzsáróval a háttérben, ez a legjobb helyszín. A park igen gazdag állatokban, a ,,nagy 5-ös"-ön (Big Five) kívül gepárdok, vadkutyák, zsiráfok, zebrák, impalák, kuduk, mongúzok, szirtiborzok és számtalan madárfaj él itt. Vacsora a táborban, szállás szafari sátrakban (1 éj).

Szállás: Kibo Safari Camp

9. nap: Amboseli Nemzeti Park - Nakuru-tó

Reggeli után Nairobin keresztül a Nakuru - tó Nemzeti Parkba utazunk. Útközben piknik ebéd, majd délután szafari a világ legnagyobb madár paradicsomában. A tóban található különleges színes algák miatt idesereglő flamingók csodálatos rózsaszínné varázsolják a tájat.  Ezen kívül közel 450 madárfaj, páviánok, kolobusz majmok, veszélyeztetett széles- és keskenyszájú orrszarvúak is élnek itt. Vacsora a táborban, szállás szafari sátrakban (1 éj).

Szállás: Flamingo Hill Camp

10-11.nap: Nakuru-tó - Nairobi - Budapest

Reggeli után egy utolsó vadlessel zárjuk a szafarinkat, majd ebéd után pihenés a táborban. Késő délután transzfer a repülőtérre, Nairobiba. Elrepülés Budapestre átszállással, hazaérkezés a 11. napon.

 

 

 UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nagy-hasadékvölgy tórendszere
  • Jézus-erőd Mombasa

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

December 29. Budapest-Amszterdam 06.30-08.50  KL 1972
December 29. Amszterdam-Nairobi 11.55-22.00  KL 565
December 29. Nairobi-Mombasa 23.45-00.45(másnap) KQ 624

Január 07. Nairobi-Amszterdam 23.59-06.25 (másnap) KL 566
Január 08. Amszterdam-Budapest 10.05-12.05  KL 1975

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Bakos ZitaBár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni.
Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

 

Ismerje meg Kenyát!

 

Ár információk

Az ár tartalmazza:
szállást az óceánparton választott 4* vagy 5*-os szállodában, kétágyas szobákban, a körutazás alatt színvonalas szafari szállásokon, kétszemélyes sátrakbanóceánparton all inclusive ellátást vagy félpanziót a választott szállodától függően, a szafarik alatt teljes ellátást (italok nélkül)szilveszteri vacsorátprogramban szereplő transzfereket és kirándulásokatszükséges belépőketszafarik alatt Flying Doctor szolgáltatást és korlátlan vízfogyasztástmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a nemzetközi és belső repülőjegy illetékkelkb. 390 000 Ftvízumdíjat (helyszínen fizetendő)kb. 50 USDborravalókb. 50 USD/főútlemondási biztosítás1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosítás5*-os szállodai felár (félpanziós ellátással)100 000 Ftegyágyas felár 4*-os szállodában175 000 Ftegyágyas elhelyezés ára 5*-os szállodában255 000 Ft