Menüpontjaink
Róma, Nápoly, Capri, Pompej - csoportos utazás az október 23-i hosszú hétvégén 2019.10.19-23.
Olaszország- Körutazás Olaszországban
Ország:
Olaszország
Régió:
Körutazás Olaszországban
Város:
Körutazás Olaszországban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Nápolyt látni és meghalni - az elhíresült mondás szerint addig meghalnia sem érdemes az embernek, míg nem tapasztalta meg a várost, ahol a helyiek mindig segítőkészek, napszemüvegben és pufidzsekiben járnak, robogóval közlekednek és "gesztikuláre" nyelven kommunikálnak. Részesei leszünk a közlekedési káosznak, mosolygunk majd a keskeny sikátorokban keresztbe, a szomszédhoz kifeszített szárítóköteleken vagy elmélázunk a letűnt korok dicsőségét hirdető málladozó paloták láttán.

Az olasz dél után következő állomásunk a város amely örök, és nem egy nap alatt építették, ráadásul a világ közepe is. A sok hasonló idézetet jól példázza Róma korokon átívelő jelentőségét, az egyetemes emberi civilizációban betöltött kiemelkedő fontosságát. A város tobzódik a látnivalókban, akár több hetet is el lehet bolyongani a grandiózus tereken, az ókori romok- vagy épp a vatikáni kincsek között, nehéz dolgunk volt mikor pár napba igyekeztünk belesűríteni a legfontosabb látványosságokat, reméljük sikerült. Errefelé az ősz ilyentájt még nem siratja a nyarat, ráadásul a nemzeti ünnep miatt az értékes szabadságnapokból is kevesebb szükséges. Szóval ha belekóstolna a Dolce Vitába, vagy csak egy pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, kényelmes mentrenddel
 • Szállás kedvező fekvésű, középkategóriás szállodákban, büféreggelivel
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:

október 19. szombat
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen repülőjárattal (12:40 - 14:20). Érkezés után autóbusszal keressük fel a hegytetőn magasodó Sant' Elmo erődöt, ahonnan a kiváló kilátás mellett a Vezúvval is farkasszemet nézhetünk, majd a város kitüntetett látnivalói között sétálgatunk (Királyi Palota a Plebiscito térrel, Operaház, Castel dell'Ovo, a "tojásvár"). Este a szállás elfoglalása a főpályaudvar közleében található háromcsillagos Ibis Styles Napoli Garibaldi szállodában.

október 20. vasárnap
Reggeli után gyalogosan vetjük be magunkat a bevezetőben már megénekelt történelmi belváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük Nápolyi dómot, és lófrálunk majd a város főutcáján, a Via Toledón. Délután szabadidő vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 95 EUR/felnőtt, 75 EUR/gyermek):

A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Nápolyból, majd fogaskerekű felvonóval jutunk fel a hegytetőn található Capri városába. A bájos városkában időnket andalgással, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük, majd kirándulásunkat Augustus kertjében zárjuk, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is.

október 21. hétfő
Délelőtt szabadidő, fakultatív programlehetőséggel:

Pompeji kirándulás (helyben fizetendő) 55 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek
Időutazás az ókorba. A Római Birodalom idején virágzó városkát a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben: helyenként 10-12 méternyi hamu-és kőzettakaróval borította be a várost, így megőrizve azt az utókor kíváncsi szemeinek.

Délután irány Róma, érkezés után elfoglaljuk a szállást a belvárosi Hotel Virgilióban***, majd egy kellemes városnéző sétával nyitunk. Előbb a Trevi kútba dobunk érmét, így biztosítva majd a valamikori visszatérésünket, aztán a spanyol lépcsősoron üldögélve veszünk egy csipetnyit magunkhoz az édes életből. Később közelebbről szemügyre vesszük a Piazza Navona szemérmetlen barokk szökőkútjait, kívülről-belülről álmélkodunk a Pantheon sokáig világelső kupoláján, esetleg engedünk valamelyik Campo de' Fiori ristorante hangos vendégfogójának egy könnyű vacsora vagy pohár bor erejéig.

október 22. kedd
Reggeli után egy másik országba, a Vatikánba indulunk: a világ legkisebb önálló államának sokáig igen nagy befolyása volt a világpolitika alakulására is és noha ez a jelentőség mára megkopott, de mint a keresztény világ központja így is kiemelt kulturális-spirituális-turisztikai vonzerővel bír. Meglátogatjuk majd a világ legfontosabb székesegyházát, a Szent Péter bazilikát, ahol legelszántabbak akár a kupola tetejére is felgyalogolhatnak a panoráma kedvéért (551 lépcső). Délután tovább lapozgatjuk a történelemkönyvet: az ókori Róma talán legfontosabb emlékét, a fénykorában 65 ezer nézőt is befogadó stadiont, a Colosseumot járjuk be, aztán az antik Róma politikai-társadalmi vérkeringésének központjában, a Forum Romanumon sétálgatunk.

október 23. szerda
Délelőtt szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre (14:15-16:05).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly és a Róma-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Két éjszaka szállás Nápolyban, a háromcsillagos Hotel Ibis Garibladi hotelben
 • Két éjszaka szállás Rómában, a háromcsillagos Pace Helvezia hotelben
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum csoportlétszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.