Menüpontjaink
MEDITERRÁN HAJÓÚT DEBRECENBŐL
Hajóutak- Földközi-tengeri hajóutak
Ország:
Hajóutak
Régió:
Földközi-tengeri hajóutak
Város:
Nyugat-Mediterrán hajóutak
Utazás módja:
repülő+hajó
Ellátás:
Teljes ellátás
Szálláskategória:
Hajó kabin
Szobatípus:
Belső kabinban ,,Fantastica"" élménycsomaggal
Időtartam:
9 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Mediterrán varázslat - Debrecenből

A mediterrán térség varázslatos tájai 2019-ben már Debreceni indulással is elérhetők! Az MSC Divina fedélzetén az örök város, Róma szépségei után két különleges sziget: Szicília és Szardínia nyújt ízelítőt az itáliai életérzésből. Spanyolország kincseit a Balár-szigetek egyik ékköve, Mallorca és a művészetek és tudomány páratlan városa, Valenica képviseli. Marseille nagy múltú és lehengerlő kikötővárosa egy csipetnyi francia ízt is kever ebbe a színes mediterrán koktélba. A hajóút élményeit egy-egy éjszaka milánói és genovai tartózkodás teszi még emlékezetesebbé.

1. nap

Debrecen - Milánó

Péntek, szeptember 20.

Elutazás Debrecenből a késő délelőtti órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal Milánóba. Az esti érkezést követően transzfer a Milánó környéki szállodába, este szabadprogram.

2. nap

Milánó - Genova

Szombat, szeptember 21.

Hajó indulás: 18.00 óra

Reggeli után rövid gyalogos városnézés Milánóban: a séta a Sforza kastélytól indul, melyet kívülről tekinthetnek meg. Milánó sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában. A városnézést követően kb. kétórás transzfer a kikötőbe, majd bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Civitavecchia / Róma, Olaszország

Vasárnap, szeptember 22.

Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. Tovább hajózás Szicília irányába.

4. nap

Palermo, Olaszország

Hétfő, szeptember 23.

Kikötés: 10.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Palermo kikötőjébe. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik: a Monreale mögötti hegyek és Monte Pellegrino között fekszik. A félnapos fakultatív programlehetőség során a Mondello felé vezető úton néhány csodás, XVIII.-XIX. századi épület tekinthető meg, többek között a Politeama színház épülete, a Teatro Massimo, mely Olaszország legnagyobb, és Európa 3. legnagyobb operaháza a párizsi és a bécsi után. 1897-ben nyílt meg, jelenleg 1350 néző befogadására alkalmas. Továbbutazás Mondello felé, mely egy kis tengerparti falu, melynek homokos partja 2 szikla között fekszik. (Napernyő, és napágy bérlése felár ellenében lehetséges a helyszínen). Pihenés a tengerparton, majd visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Cagliari, Olaszország

Kedd, szeptember 24.

Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 17:00 óra

Kikötés a reggeli órákban a szardíniai Cagliari kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás során bepillantást nyerhetnek az olasz vidéki életbe: észak felé utazva érik el Dalianova hangulatos kisvárosát, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatnak be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megálló Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült laposkenyér ("pane carasau") helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Palma de Mallorca, Spanyolország

Szerda, szeptember 25.

Kikötés: 13.30 óra. Indulás: 23:59 óra

Kikötés a kora délutáni órákban Palma de Mallorcán, mely a Baleár-szigetek legnagyobbikának fővárosa. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Valencia irányába. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Valencia,Spanyolország

Csütörtök, szeptember 26.

Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 16:00 óra

Érkezés Valencia kikötőjébe a kora reggeli órákban. A félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantést vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A barlanglátogatás klausztrofóbiában szenvedőknek és mozgésszervi nehézségekkel küzdőknem nem javasolt.

8. nap

Marseille, Franciaország

Péntek, szeptember 27.

Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 20:00 óra

Érkezés Marseille kikötőjébe a déli órákban. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m?, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Genova, Olaszország

Szombat, szeptember 28.

Kikötés: 08.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Genovában. A hajóról történő kijelentkezést követően gyalogos városnézés Genovában. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A városnézés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram.

10. nap

Genova - Debrecen

Vasárnap, szeptember 29.

Korai kijelentkezés a szállodából. majd transzfer a genovai repülőtérre. Utazás a reggeli órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal, érkezés Debrecenbe a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. szeptember 20 - 29. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Milánóban + 1 éjszaka Genovában)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Debrecen - Milánó és Genova - Debrecen útvonalon turista osztályon,
transzfer légkondicionált autóbusszal,
1 éjszakai szállás a hajóút előtt Milánó környékén középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással,
7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
1 éjszakai szállás Genovában a hajóút után középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással (hidegcsomag)
gyalogos városnézés Milánóban és Genovában,
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
Fakultatív programok
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Ár információk

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2019. 09.20. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Milánóban  + 1 éjszaka Genovában) AKCIÓ!

Hajótársaság: MSC CruisesÚtvonal:
Genova (Olaszország) | Civitavecchia (Olaszország) | Palermo (Olaszország) | Cagliari (Olaszország) | Palma de Mallorca (Spanyolország) | Valencia (Spanyolország) | Marseille (Franciaország) | Genova (Olaszország)Az ár nem tartalmazza:Palma de Mallorca

Időtartam: 4 óra

Városnézés Palma-ban, fotózási lehetőség a híres gótikus erődítménynél, a Bellver kastélynál. Szabad idő a Barrio Gotico-ban (gótikus negyed) és az 1230-ban egy ősi mecset alapjain épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A spanyol hagyományok élnek, ennek bizonyítéka a ,,Plaza de Toros",ahol a mai napig rendeznek bikaviadalokat. Egy másik, élő spanyol hagyomány a gyöngykészítés, melynek titkaiba magunk is bepillanthatunk egy közeli üzemben. Majorica gyöngy a XIX, század óta készül a szigeten. A gyöngyök nagyon jó minőségűek, csak szakértő szem tudja megkülönböztetni a valódi gyöngytől.

Kérjük vegyék figyelembe: a katedrálisban csak villanófény nélkül lehet felvételeket készíteni.A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. Kerekes székes utasaink figyelmét felhívjuk arra, hogy az buszparkolóból a katedrálisig kb. 100 lépcső vezet és néhány lépcső a katedrálisban is található. Ha részt kívánnak venni a túrán, akkor saját,fizető segítő szükséges az autóbuszra való fel-és leszálláskor.Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.