Menüpontjaink
Comói-Tó Villái És Milánó 4 Nap/3 Éj ****
Olaszország- Észak-Olaszország
Ország:
Olaszország
Régió:
Észak-Olaszország
Város:
Milánó
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Választható
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Rövid ismertető:
A lélegzetelállító Comói-tó hajókázásra csábít. A tó és környéke a magas, festői hegyek között, a parton pálmafák árnyékában megbújó gyönyörű, fényűző villák mesevilágba repítenek. Nem csoda, hogy George Clooney és sok más híresség is rajong érte.  A közeli Milánó magában rejti a kultúra és a divat ihlette képet, Bergamo és a Villa Litta pedig ódon hangulatával gyönyörködtet. Itt biztosan megtalálja mindazt, ami kívül-belül felfrissít, és ne felejtse: Az ördög nem csak Prada-t visel!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Figyelem! Repülős csatlakozási lehetőség! A feltüntetett részvételi dijhoz az aktuális repülőjegy ára és a transzfer költsége hozzáadódik.
Tervezett menetrend:
Budapest - Milánó: 06.10-07.55.
Milánó - Budapest: 22.30-00.05.

Szállás: 3 éjszaka 4*-os szállodában Milánó környékén ( vélemény 3+)

Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900,-Ft/fő oda-vissza

Időpontok:
4 nap/3 éj
FIX INDULÁS!  2019.04.28-05.01. (vasárnap-szerda) ÜNNEPI HÉTVÉGE
2019.07.04-07.07. (csütörtök-vasárnap)

Program:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: 
Comó/ Villa del Balbinello: ITT!
Milánó: ITT!

1. nap: Budapest-Brescia-Milánó 
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal,  Rövid városnézés Brescia városábn, mely az UNESCO világörökség része, ahol Olaszország legnagyobb kastélya, mint egy sólyom magasodik a város fölé. Érkezés a Milánóban levő szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Bergamo- Villa Visconti- Milánó
A mai nap programkínálata gazdag, csak győzzünk válogatni!Bergamo-val kezdjük a napot. Séta a hangulatos óvárosban, ahova siklóval jutunk fel. Főtere a középkori városházával, a Dóm, az ódon utcák, kávézók, és apró üzletek csábítják az ide látogatókat. Elutazunk Milánó irányába, de útközben megállunk a Villa Visconti grandiózus épületénél (csak a júliusi időpontnál), melynek látogatása rendkívüli élménynek ígérkezik. A csodás parkban számos műalkotást találunk, egyedülálló a vízesések és szökőkutak játéka, mely remekül szórakoztatja az idelátogatókat. A látványtól elvarázsolva folytatjuk utunkat a divat fővárosába, Milánó-ba. Itt megnézzük többek között a Sforza kastélyt, a Dóm teret, a dóm felemelő gótikus remekművével együtt, és a világhírű operaház épületét. A közelben található Galleria Vittorio Emanuele II. passzázs varázslatos hangulatával, és szinvonalas üzletek kavalkádjával vár minket. Napunkat, amennyiben időnk engedi, egyéni programként, sétánkkal koronázzuk a csatornával szegélyezett, kissé bohém, élettel teli Navigli városrészben. Rövid szabadidő, majd visszautazunk a szállodába a késő esti órákban. 
 
3.nap: Comó-i tó villái hajókázással
Fakultatív kirándulásunkat a tó egyik lábánál fekvő, hangulatos Como városában kezdjük, majd hajókázunk, és az egyik legszebb tóparti épületet a Villa del Balbinello-t látogatjuk meg. A kivételes szépségű villa adott otthont a Csillagok Háborúja, és a Casino Royal forgatásához. A gyönyörű épület az emelkedős séta helyett, kellemes vízi taxival is megközelíthető, és látogatható. Tovább hajózunk a tó három ágának festői találkozásánál fekvő gyöngyszeméhez, Bellagio-hoz. Sétálunk az elragadó parti sétányon, majd szabadidőben, egyénileg lehetőség van az elegáns Villa Melzi kertjében gyönyörködni. Varenna-ba folytatjuk utunkat. Séta a Castello di Vezio palotájához, ahol a könyék elragadó panorámájában gyönyörködünk, és a helyi szellemek időtlenül, türelmesen, lenyűgöző környezetben várnak minket. Bellagioból visszautazunk szálláshelyünkre. (Ár hajójeggyel: 55 EUR/fő)

4. nap: Garda tó/Peschiara del Garda- Budapest  
Hazaindulunk, útközben pihenőt tartunk a Garda tónál fekvő Peschiera del Garda csatornák által szabdalt festői kisvárosában, ahol teszünk egy rövid sétát, közben kedvükre elfogyaszthatnak egy frissítőt, egy jó olasz kávét.  Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem! Repülős csatlakozási lehetőség! A feltüntetett részvételi dijhoz az aktuális repülőjegy ára és a transzfer költsége hozzáadódik.
Tervezett menetrend: 
Budapest-Milánó: indulás Budapestről reggel 06.10.
Milánó -Budapest: indulás Milánóból 22.20.

Felárak és belépők:
Fakultatív program (min. létszám 25 fő):
- Comói-tó hajókázással: 55 EUR/fő hajójeggyel

Belépők összesen kb.:  40 EUR/fő
- Milánó/ Dóm: kb. 4 EUR/fő
- Villa Visconti Litta: kb. 14 EUR/fő
- Bergamo/sikló: kb. 4 EUR/fő
- Bergamo/ Harangtorony lift: kb. 3 EUR/fő
- Bergamo/ Dóm: ingyenes
- Lenno/ Villa del Balbianello-kert: kb. 10 EUR/fő 
- Vizitaxi választható igény szerint a Villa Balbinello bejáratához: kb. 6-7  EUR/fő (létszámfüggő) 
- Bellagio/ Villa Melzi kertje: kb. 6 EUR/fő
- Varenna/ Castello di Vezio a kikötőből minibusz szervízzel: kb. 15 EUR/fő

Audio-guide: 2 000 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj: 6 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570/Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, audio guide költségét.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.