Menüpontjaink
Balkán Körút - Montenegrói Nyaralással 10 Nap/ 9 Éj **
Montenegro- Bar
Ország:
Montenegro
Régió:
Bar
Város:
Canj
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel **
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Rövid ismertető:
A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró és Albánia azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit és csobbanjuk a Montenegróhoz tartozó kék Adriában.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). 
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.
Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
Bosznia: - 1éj Sarajevo környéke, 1 éj Neum környéke: Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
7 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).

Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegróban: a vacsora 3 menüből választható és salátabárral kiegészített.

Időpontok:
2019.07.13-07.22.
Felszállási lehetőség:
Budapest (Blaha Lujza tér), Dunaújváros, Szekszárd, Pécs, Mohács.
Leszállási lehetőség:
 Budapest (Blaha Lujza tér), Nagykanizsa, Siofók, Székesfehérvár.

Gyűjtőjárat: Nyíregyháza 9900 Ft/fő

Hasonló programok májusban és szeptemberben ITT !!
Montenegro buszos nyaralások kirándulássokkal ITT és ITT !!

Program: 1. nap: Szarajevó:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. délutáni órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia ,,büszke" fővárosába, Sarajevo-ba, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Mostar, Canj:
Reggeli után irány a Neretva folyómenti, tragikus sorsú város, Mostar. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely a Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megértsük a helyi lakosságot a Mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. Továbbutazunk, a montenegrói szálláshelyre. 

3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás: Bar, Stari Bar:
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült már ki. 

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Kotor, Kotori öböl, Budva és sonkakóstoló: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva, az élménytől lelassul a szívdobogás. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük a Kotori öblöt,  hogy feltöltődjünk táj szépségével. Természetesen megállunk és közelről megismerkedünk Perast kicsi központjával. Megkóstoljuk a messzi földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Majd délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy ,,fishpiknik" (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap egy valódi kikapcsolódás a mindennapokból, a kristálytiszta Adriai tenger mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Kruja, Tirana, kóstoló): 
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a ,,törökverő hős" lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat is. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó:
Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulásunk a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

8. nap: Pihenés és strandolás a szálloda előtti strandon.


9. nap Dubrovnik:
Reggeli után elbúcsúzunk Montenegrótól és irány Horvátország! a világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. A nap végén szállás foglalás Neum környékén. 

10. nap Split:
Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a festői Biokovo-hegység árnyékában. Utunkat megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú városban, Split-ben. Közép-Dalmácia fővárosában teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, - melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, - a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Szarajevó: ITT!
Budva, Kotor:
ITT!


Felárak és belépők:
Üdülőhelyi díj: 12 évig:3 000 Ft/fő; 12 évtől:6.000 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia kóstolóval: 35 EUR/fő
- Kotori öböl, Kotor, Budva kostolóval: 30 EUR/fő
Fishpiknik: 25 EUR/fő
Skadari-tó: 25 EUR/fő

- Belépők a helyszínen kb. 50 EUR/fő.

Fakultatív programok kedvezményes csomag, 4 kirándulásra: 115 EUR helyett csak 105 EUR!!

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátást, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 5.700 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.