Menüpontjaink
Hotel Andilana Beach Resort *** Nosy Be
Madagaszkár- Madagaszkár
Ország:
Madagaszkár
Régió:
Madagaszkár
Város:
Madagaszkár
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
All inclusive
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
2 ágyas kertre néző Szoba 2 felnőtt és 1 gyerek (2-11) (+1GY)
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Nosy Be északi partjainál, a repülőtértől 45, Hell Ville-től kb. 35 km-re található.

Fekvése: Nosy Be északi partjainál, a repülőtértől 45, Hell Ville-től kb. 35 km-re található.

Szobák: A hotel 208 szobát kínál vendégeinek, melyek légkondicionáltak, terasszal vagy verandával rendelkeznek, továbbá, televízióval, hűtővel, telefonnal és széffel felszereltek. A szobákhoz tartozó fürdőszobában hajszárító is biztosított.

Ellátás: all inclusive.

Szolgáltatások: A divatkedvelő vendégeknek több, mint 250 m? alapterületű, ázsiai és európai divatcikkeket kínáló outlet ruhaüzlet, a szépülni vágyóknak szépségszalon és masszázs központ kínálja szolgáltatásait. A hotel éttermében vegetáriánus, vegán, gluténmentes fogásokat is találhatnak utasaink. A sportos életmód kedvelői is megtalálják számításukat, hiszen tenisz, íjászat, strandröplabda, pétanque, 9-lyukú golfpálya és fitnesz szolgáltatások várják őket.

Étkezés: A részvételi díj all inclusive ellátást tartalmaz.

Fakultatív programok:

A kirándulások árai Nosy Be főszigetéről való indulással érvényesek, angol nyelvű idegenvezetéssel! **A kirándulások ára kizárólagos részvételt tartalmaz, tehát a vendégeken kívül más nem csatlakozhat a kiránduláshoz, kivéve a bálnales program. Kérjük, hogy a választott fakultatív programokat az utazásra való jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megrendelni annak érdekében, hogy helyüket biztosítani tudjuk!

Nosy Be sziget körút
Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az << Illatok szigetének >>. Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.
Részvételi díj: 34 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő

Nosy Komba
Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi << fady >> -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő

Nosy Tanikely
Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti: << a kis föld szigete >>. Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. 
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő

Nosy Iranja
Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte << kötelező >>, kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 55 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő

Nosy Sakatia
Nosy Sakatia, az << Orchideák szigete >>,
Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el.
Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és  ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 31 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő


Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 25 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő


Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re
,,Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek." Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája.
A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot - akár 1000-1500 évig is él.
Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható.
Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet ,,Baobab Beach"-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri...! 
Részvételi díj: 46 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő


Lemuria Land 
A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.
Részvételi díj: 29 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő

Bálnales (a bálnaszezonban, júl-okt. között)
Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel  találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket : megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.
Részvételi díj: 1-10 főig 29 900 Ft/fő (júl-okt. között)
Időtartam: félnap
Ellátás: szendvics

Egészségügyi tudnivalók: Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont (Budapesten, a Gyáli úton található, honlapcímük http://www.oek.hu/) meg tudja adni a szükséges információkat. Madagaszkáron előfordulhat malária. Bár nagyon ritka, hogy turisták elkapják, erről is érdemes kikérni a véleményüket, mely gyógyszert javasolják. Kint a gyógyszertárakban lehet kapni malária gyorstesztet, mellyel kétség esetén gyorsan ellenőrizhető a fertőzöttség. Gyógyszerek: emésztéssel kapcsolatosan felmerülő problémákra (Daedalon, bélfertőtlenítő, Neurosan, Smecta, Immodium, Bolus Adstringens, stb.) Szúnyogriasztó spray, leégésre való krém. Fertőtlenítőszer, ragtapasz, fásli, nedves törlőkendő.

Ár információk

Ár tartalmazza:

Repülőjegyet menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon.  A tartózkodás tetszés szerint hosszabbítható extra éjszakákkal. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető! Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt. Személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt. Szállásdíj a választott hotelben, kétágyas szobában, a megadott ellátással.

 

Ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illetéket (változhat), helyi transzfereket, angol nyelvű fakultatív programokat, egyéb kiadásokat, egyéb étkezéseket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-betegség-poggyász biztosítást.
A fakultatív programokon való részvételi szándékukat kérjük, hogy az utazásra való jelentkezéssel egy időben adják le.

Előleg:

A részvételi díj 60%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

 

Biztosítás: Az út teljes időtartamát lefedő baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.

Vízum: Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja kb. 35 EUR, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető. Érdemes némi aprópénzt is vinni, mert a hatóságok a repülőtéren nem mindig tudnak visszaadni. A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 70 EUR - cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért. Fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie! Mindenképpen kössünk az út teljes tartamára érvényes, mindenre kiterjedő utas és balesetbiztosítást, és ellenőrizzük a biztosítótársaságnál, hogy érvényes-e az általunk kötött biztosítási kategória Madagaszkár területére. Újdonság, hogy 2019. januártól bevezetésre kerül az e-visa szolgáltatás, melynek köszönhetően on-line, előre is igényelhető a 30 napnál rövidebb tartózkodásra szóló turista vízum.