Menüpontjaink
MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA KÖRUTAZÁS JÁVA ÉS BALI SZIGETÉVEL ***
Szingapúr- Szingapúr
Ország:
Szingapúr
Régió:
Szingapúr
Város:
Szingapúr
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Ellátás nélkül
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Kuala Lumpur - Melaka - Szingapúr - (Sentosa) - Jogjakarta - Borobudur - Prambanan - Keraton - Denpasar - Ubud - Taman Ayun - Tanah Lot - Beratan tó - Pura Luhur Batukaru - Benoa - (Nusa Penida)

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 1. nap: Budapest - Kuala Lumpur

Este elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Malajziába.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 2. nap: Kuala Lumpur

Megérkezésa délutáni órákban Kuala Lumpurba. Transzfer a szállodába, majd pihenés. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 3. nap: Kuala Lumpur

Reggel városnézés Kuala Lumpurban, mely 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza magán. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak a városban. Látogatás a Royal Selangor ónbányászati látogatóközpontban, ahol ismerkedés a város korai történtével, majd az autóbuszos városnézés során az alábbi látnivalók megtekintése kívülről: a Függetlenség tere (Merdeka Square), Kuala Lumpur Városi Galéria, a Nemzeti Emlékmű, az Abdul Szamad szultán épület, a Dzsamek Mecset, a Régi Vasútállomás, a Sri Mahamariamman templom, a Negara Mecset, a Királyi Palota. Később a Petronas- tornyok felkeresése. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 4. nap: Kuala Lumpur

Reggeli, majd kirándulás Bukit Lagongba, séta az Erdészeti Intézet közel 600 hektáros gyönyörű parkjában, ismerkedés a helyi flóra és faunával a helyi arborétum területén. A parkban megfigyelhető a ,,koronafélénkség" jelenség, mely során bizonyos fafajták legfelsőbb ágai sosem érnek össze a szomszédos fák ágaival. Később a Batu barlang felfedezése, majd látogatás a 276 méter magas Menara Kuala Lumpur toronyban és a helyi kézműves piacon. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 5. nap: Kuala Lumpur - Putrajaya - Melaka

Reggeli, majd indulás Putrajayába, mely a 1990-es években gondosan megtervezett és felépített iszlám építészet remek példája, ahol törekedtek a természet és az épületek harmóniájára. A város több, mint 40%-át park és egy mesterséges tó foglalja el. Jelenleg Putrajaya a szövetségi kormány székhelye, az ország közigazgatási központja. Rövid hajókirándulás a Putrajaya tavon, majd továbbutazás a Világörökség részét képező Melakában, mely az egyik legkorábbi maláj szultanátus helyszíne volt, amelyet előbb a portugálok, majd a hollandok később a britek gyarmatosítottak. A Porta de Santiago, a Szent Pál-templom, a ,,Stadthuys" avagy a régi városháza, a holland Krisztus-templom, a Cheng Hoon Teng-templom és a Jonker utca antikvitásainak felkeresése. Szállás Melakában.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 6. nap: Melaka - Szingapúr

Továbbutazás Szingapúrba, félnapos városnézés: a közigazgatási negyed, a Raffles tér, a Merlion Park, a Marina-öböl ahol impozáns épületek sora található, mint a Fullerton Hotel, az Esplanade park, a Marina Bay Sands Hotel, a Helix-híd, a buddhista- taoista Thian Hock Keng templom és a Nemzeti Orchidea Kert megtekintése, majd látogatás a kínai negyedben. Szállás Szingapúrban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 7. nap: Szingapúr - Sentosa

Reggeli, majd szabadprogram Szingapúrban, a város egyéni felefedezése, mely rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt. Szállás Szingapúrban.

Délelőtti félnapos fakultatív programlehetőség: Gardens by the Bay.

A Marina Bay környékének felfedezése, a Gardens by the Bay ökoturisztikai park meglátogatása, melyet a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki. A park több részből áll, itt található a 18 mesterséges szuperfa, melyek napelemmel működnek és több funkciót látnak el a park és a két üvegház (Cloud Forest, Flower Dome) működtetésében. Két szuperfát egy speciális SkyWalk híd köt össze 22 méteres magasságban. A látogatást követően szabadprogram.

Délutáni félnapos fakultatív programlehetőség: Sentosa kirándulás esti fény show-val. Kora délután indulás a hotelből a közeli Sentosa szigetre, mely során kabinos felvonóval utazás a Mount Faber hegyre, majd a 23 méteres félig hal, félig oroszlán alakot öltött Merlion toronyból 360 fokos pazar kilátás nyílik Szingapúr déli partjaira. Később a világ legnagyobb óceáni akváriumának felfedezése, a S.E.A. Aquarium meglátogatása. Este a látványos Wings of Time fény- és vízi show megtekintése. Később visszatérés a hotelbe.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 8. nap: Szingapúr - Jáva, Jogjakarta

Reggeli, majd szabadprogram Szingapúrban, később transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Indonéziába, Jáva-szigetére. Indonézia több, mint tizenháromezer szigetéből az egyik legjelentősebb szigete Jáva, mivel itt található a fővárosa is, Jakarta, valamint a népesség több mint fele. Transzfer a szállodába, pihenés és szállás Jogjakartában.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 9. nap: Jáva, Jogjakarta - Borobudur - Prambanan

Reggeli, majd egész napos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Borobudur templomhoz, mely az egyik legnagyobb buddhista épületegyüttes. A négyszögletű teraszok a földi létet jelképezik, a fölöttük elhelyezkedő három kör alakú, pedig a szellemi világ szimbóluma. A felső teraszokon sztúpák sorakoznak, közepükben Buddha szobrokkal. Később rövid megállás a közelben található kisebb, de szintén fontos Pawon és Mendut templomoknál, melyek azonos mértani vonalon fekszenek Borobudurral, melynek szakrális funkciót feltételeznek. Ezt követően utazás a sziget legérdekesebb hindu sírjához, a Prambanan nevű templomegyütteshez. A IX. században épült sívaista stílusú épületek hat szentélyből állnak, melyből a három főépület Sívának, Visnunak és Brahmának tiszteleg. A Prambanant körülvevő terület Közép-Jáva talán legszebb, templomokkal övezett parkja. Szállás Jogjakartában.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 10. nap: Jáva, Jogjakarta - Keraton - Bali, Ubud

Reggeli után látogatás Keratonban, a szultán palotájának megtekintése, mely az első jogjakartai szultán, Hamengkubuwono számára épült 1756-ban. Később látogatás a helyi kézműves bazárban, majd a Maliboro sugárúton, vásárlási lehetőség. A késő esti órákban transzfer a repülőtérre és utazás Bali szigetére. A Jáva és Lombok között fekvő Bali az indonéz szigetvilág legszebb és legkedveltebb úti célja. A vulkanikus hegyek, a zöldellő teraszos rizsföldek, az egzotikus, buja növényzet, a finom homokos strandok, valamint a vendégszeretetükről és kultúrájukról híres balinéz hindu szigetlakók varázslatos kikapcsolódást nyújtanak az ide érkező turisták számára. Transzfer Ubudba, Bali kulturális központjába, szállás elfoglalása. Szállás Ubudban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 11. nap: Ubud - Taman Ayun - Tanah Lot - Beratan tó - Pura Luhur Batukaru - Benoa

Reggeli után Ubud felfedezése, majd kirándulás a gyönyörű kerttel rendelkező Pura Taman Ayun templomhoz, melyet mengwi királyság uralkodója építtetett 1634-ben. Majd a Tanah Lot sziklatemplom felkeresése, melynek jelentése föld a tengerben. Továbbutazás az 1239 méter magasan fekvő festői Beratan tóhoz, később a 2270 méter magas Mount Batukaru lábánál fekvő, harsányzöld mohával benőtt ősi épületekből álló Pura Luhur Batukaru templomnál. Később látogatás egy helyi kávéfarmon és egy fűszerfarmon. Transzfer a sziget déli részén található Benoa félszigetre szállás elfoglalása.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 12. nap: Benoa

Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Szállás Benoán. Egész napos fakultatív programlehetőség: Nusa Penida szigettúra. Reggel transzfer sanuri kikötőben, majd hajókirándulás és sznorkelezési lehetőség a szomszédos Nusa Penida szigeten. A gyönyörű tengerpartjairól és sziklaformációiról híres sziget felfedezése fürdési lehetőséggel: a Kelingking-öböl, Angel Billabong, Crystal Bay & Broken Beach. Később visszatérés hajóval Sanurba, majd transzfer a szálláshelyre. A fakultatív program során ebéd.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 13. nap: Benoa

Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Szállás Benoán. Fakultatív programlehetőségként Kintamani szépségeinek felfedezése: egész napos kirándulás során Batubulanban a Ramayana hercegnő történetét elmesélő tradicionális barong és keris tánc megtekintését követően látogatás egy fafaragásairól ismert faluban. Útközben megálló a Batur vulkán közelében, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a krátertóra és a környező vulkánokra, majd látogatás a Szent Fiatalság Forrásához. A fakultatív program során ebéd.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 14. nap: Benoa - Budapest

Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Délben kijelentkezés a szobákból, majd délután transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 15. nap

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

Szállás:

helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Kuala Lumpur és Denpasar - Budapest útvonalon, turista osztályon, továbbá helyi repülőjáratokkal Szingapúr - Jakarta - Jogjakarta - Denpasar útvonalon

 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal

 • illetékek

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • reggelis ellátás, 3 ebéd és 3 vacsora a program során

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető 

Az ár nem tartalmazza:


 • borravalók (cca. 90 USD/fő)

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok ((minimum létszám: 10 fő))
  Bali - egész napos Kintamani szépségei
  Bali - egész napos Nusa Penida
  Szingapúr - félnapos Gardens by the Bay
  Szingapúr - félnapos Sentosa