Menüpontjaink
Tündérmese Olasz Módra-Róma,és A Romantikus Gyertyafények 5 Nap/4 Éj ***
Olaszország- Róma és környéke
Ország:
Olaszország
Régió:
Róma és környéke
Város:
Róma
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Választható
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Társítható 1F
Időtartam:
4 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Rövid ismertető:
A világon valaha létezett legnagyobb birodalom központjába, Rómába vezetjük el Önöket, miközben egy unikumnak számító, tündérmesébe illő, kis falucskában töltünk egy felejthetetlen estét! A Gyertyák Éjszakája olyan esemény, amely Vallerano falucskáját elvarázsolt tájjá változtatja idén is; gyertyák tízezrei világítják meg az ódon utcákat és középkori tereket. Mindemellett az Örök Város, Róma világon egyedülálló látnivalói sem maradnak ki a programból.
Kóstoljon bele a dolce vita-ba és legyen részese egy igazi nyári ünnepnek, töltsön egy lélegzetelállító, mesés éjszakát Itáliában, mely nem csak a romantikát kedvelőknek lesz életre szóló élmény!

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Figyelem! Repülős csatlakozási lehetőség.
Tervezett menetrend:  Wizzair
aug.29. Budapest-Róma  11,45/13,35 
szept.2. Róma-Budapest  14,15/16,05

Szállás:
2 éjszaka Róma környékén 3*-os szállodában
2 éjszaka Montecatini Terme 3*-os szállodában

Ellátás (krt): reggeli, igény esetén 3 vacsora felár ellenében befizethető
A Vallerano-i napon egyéni vacsora lehetőség!

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes:
 Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900,-Ft/fő oda-vissza

Időpontok:
5 nap/4 éjszaka
2019.08.29-09.02. (csütörtök- hétfő)    FIX indulásProgram:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ: 
Vallerano- a gyertyák éjszakája: ITT és ITT!

1. nap: Budapest- Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres és hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. Érkezés Montecatini Terme-be az esti órákban. Szállás elfoglalása után, ha időnk engedi, idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába. 

2. nap: Montecatini Terme- Róma: Forum Romanum és Colosseum
Reggeli után elindulás Rómába, érkezés az Örök városba dél környékén. Városi sétánk alkalmával elsőként a leglátogatottabb emlékekkel, a Császár Forumokkal-  Forum Romanum és a Colosseum-mal ismerkedünk meg (Ár: 35 EUR/fő- részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze). Megnézzük a Világörökség részét képező történelmi városrészt, Constantinus diadalívét, a Victor Emanuel teret, a híres Trevi kutat és az ikonikus Spanyol lépcsőt is. Sétálunk az ódon emlékek között és a szabadidőben mindenkinek lehetősége lesz felfedezni az Örök Város eldugott kincseit. Érkezés a Róma környéki szálláshelyünkre az esti órákban.   

3. nap: Róma: Vatikán és Trastevere- Vallerano: a gyertyák éjszakája
Reggeli után szabadidő Rómában, vagy tartsanak velünk a világ legkisebb független államába, a Vatikánba, tárlatvezetéssel (Ár: 50 EUR/fő - részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze). Fedezzünk fel együtt olyan mesterműveket, mint a Vatikáni Múzeumban található Laocoon- csoport vagy Michelangelo lélegzetelállító mennyezetfreskói a Sixtus-kápolnában. Ismerkedjenek meg a világ legnagyobb pápai gyűjteményével, csodáljuk meg együtt a Szt. Péter Bazilikát, mely a világ legnagyobb keresztény temploma és sétáljunk egyet a csodás Szt. Péter téren. A délutáni órákban ha időnk engedi, Róma legbohémabb negyedével, a hangulatos Trastevere folyóparton elterülő világával ismerkedünk. Ha valaha elképzelte a római életet, akkor pontosan ilyennek képzelte: borostyánnal befuttatott öreg házak, macskaköves utcák, festői terek, eldugott kávéházak, családias éttermek és soha sem pihenő atmoszféra jellemzi ezt a kerületet. Este egy igazán felejthetetlen, meseszerű program veszi kezdetét, mely méltó zárásának ígérkezik ennek az élményekkel és látnivalókkal teli napnak. Rómából egy eldugott kis olasz faluba, Vallerano-ba utazunk, ahol minden évben egyszer megrendezik a Gyertyák éjszakáját. Ebből az alkalomból több mint százezer gyertya világítja meg a történelmi központ középkori falait és tornyait, festői sikátorait és az eldugott árkádokat. Az ódon utcák, régi kőházikók és bájos terek tündérmesébe illő tájjá változnak, a gyertyafényen kívül élő zeneszó tölti be a falucskát. Lehetőség lesz egyénileg a helyi termékek bőséges választékából vacsorára falatozni. Kihagyhatatlan, romantikus élmény ez az este mindenkinek. Visszatérés a szálláshelyünkre az éjszakai órákban. 

4. nap: Orvieto- Siena- Montecatini Terme
Magunk mögött hagyjuk Rómát és környékét, hogy mai tartalmas utunk alatt Umbria és Toszkána tájain is tegyünk egy-egy látogatást. Elsőként Umbria egyik legfestőibb óvárosában, Orvieto-ban megnézzük az Olaszország csodájának nevezett Dómot. A hatalmas tufa sziklára épült településén barangolunk a középkori kis utcácskákon, megkóstoljuk a híres orvietói borokat, és természetesen, ha valamelyik elnyerte a tetszésüket, lehetőségük lesz vásárolni is a kitűnő italokból. Utunkat folytatva következő megállónk Toszkána gótikus gyöngyszeme, Siena lesz. Megnézzük a híres kagyló alakú főteret, a tér meghatározó tornyait és a világhírű városházát is. Szabadidő után búcsút veszünk a várostól, majd az esti órákban megérkezünk a Montecatini Terme-ben található szálláshelyünkre.      

5. nap: Hazautazás
Reggeli után hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Felárak és belépők:
Fakultatív programok: 
- Forum Romanum és Colosseum: 35 EUR/fő belépővel, helyi vezetéssel- foglaláskor jelezve! 
- Vatikán tárlatvezetéssel: 50 EUR/fő belépővel, helyi vezetéssel- foglaláskor jelezve!


Belépők, közlekedési költségek és egyéb felárak összesen kb: 20 EUR/fő
- Római tömegközlekedés: 7 EUR/fő/nap
- Vallerano/ Gyertyák éjszakája belépő: 20 EUR/fő

- Vallerano/ Gyertyák éjszakája helyi közlekedés: kb. 5 EUR/fő 
- Orvieto sikló: kb. 3 EUR/fő
- Orvieto/Dóm: kb. 4 EUR/fő

Audio guide: 2 500 Ft/fő/tartózkodás  

Üdülőhelyi díj: 8 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar és helyi idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat és az audio guide költségét.