Menüpontjaink
Norvégia - A fjordok varázsa
Norvégia- Körutazás Norvégiában
Ország:
Norvégia
Régió:
Körutazás Norvégiában
Város:
Körutazás Norvégiában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Utazás

Budapestről Oslo nemzetközi repülőterére és vissza menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással. Norvégiában jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka 3-4 csillagos szintű szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: A júl. 9-i csoport esetében a 2. éjszakára a szűkös szállodakapacitás miatt a szállást egy, a többinél valamivel egyszerűbb szállodában tudtuk csak foglalni, de a norvég partnerirodánk véleménye alapján a szobák tiszták, rendezettek.

Ellátás

Félpanzió (bőséges büféreggeli / vacsora) a körutazás során. Az oslói szállodában (utolsó két éjszaka) csak büféreggeli / fakultatív vacsora az utolsó 2 éjszakára.

1. nap: Mjøsa-tó
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Oslóba. Utazás északi irányba Norvégia legnagyobb tava, a Mjøsa-tó mentén, szállás egy tóparti kisvárosban (1 éj).

2. nap: Lillehammer, Ringebu, Gudbrands-völgy
Utazás Lillehammerbe, az 1994-es téli olimpia városába. Látogatás az Olimpiai Parkban, illetve lehetőség a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeum megtekintésére. A skanzen területére hozott több mint 140 régi épület teljes keresztmetszetét adja a régi norvég vidéki életnek. A kora délutáni órákban szabad program Lillehammer hangulatos belvárosában, majd továbbutazás észak felé. Pihenő Ringebuben, egy tipikus norvég árbóctemplomnál. Tovább a Gudbrands-völgyön keresztül (sebes folyók, vízesések), szállás Közép-Norvégiában (1 éj).

3. nap: Trollok fala, Trollok útja, Ålesund
Utazás a vadregényes Roms-völgyön keresztül. Itt található Európa legmagasabb függőleges sziklafala, melyet a helyiek Trollok falának neveznek. Felkapaszkodás a Trollok útja meghökkentő szerpentinjein.
Több fotószünet után a bájos Stor-fjord mentén haladva megérkezés a szigetekre épült Ålesundbe. Városnézés Norvégia egyik legszebb városában, melynek turisztikai jelentőségét egyrészt csodálatos fekvése adja (panoráma a fjordokra, a szigetekre és a környező hegyvilágra), másrészt Ålesund az európai szecessziós stílusú városépítészet egyik legszebb példája, mivel az 1904-es nagy tűzvész után az egész várost ebben a stílusban építették újjá. Szállás Ålesund központjában (1 éj).

4. nap: Geiranger-fjord, Briksdal-gleccser
Kompátkelés a Stor-fjordon, majd utazás a hangulatos Hellesylt faluba. Végighajózás a fjordok fjordjának nevezett Geiranger-fjordon (gyönyörű vízesések). Geirangerből továbbutazás Grotli irányába (meseszép panoráma a Geiranger-fjordra), majd leereszkedünk a Nord-fjordhoz. Délután kirándulási lehetőség a Briksdal-gleccserhez. A helyiek által troll autóknak nevezett korszerű járművek kb. 700 méterrel a gleccser nyúlványa előtt teszik ki az utasokat, ahonnan sétát tehetnek a Jostedal Gleccser Nemzeti Parkban, és közelről csodálhatják meg a gleccsert (a Jostedal Gleccser az európai kontinens legnagyobb összefüggő gleccsermezője).
Szállás a Jølster-tónál (1 éj).

5. nap: Sogne-fjord (sétahajózás), Nærøy-kanyon, Bergen
Utazás lebilincselően szép tájakon keresztül a Sogne-fjordhoz. Panoráma hajókirándulás a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút során több helyen magasból lezúduló vízesésekben gyönyörködhetünk. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Nærøy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjordvidék csodálatos fekvésű fővárosába. Késő délután városnézés Bergenben (az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor, a hanza időkből származó Bryggen; a Bergenhus erőd; a kilátóhelyek stb.). Szállás Bergenben vagy környékén (1 éj).

6. nap: Bergen, Hardanger-fjord, Vøringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík
Folytatjuk a bergeni városnézést, majd késő délelőtt elutazás Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd továbbutazás a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb egész Norvégiában).
Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás Oslóban (a jún. 15-i, az aug. 04-i és az aug. 24-i csoportok esetében a központban) – 2 éj.

7. nap: Oslo
Autóbuszos városnézés a norvég fővárosban: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a Kon-Tiki Múzeum és a Fram Múzeum megtekintésére. Előbbi Thor Heyerdahl (a világhírű norvég utazó) szenzációs expedícióinak, utóbbi pedig a norvég sarkkutató expedícióknak állít emléket. Többek között a Déli-sark felfedezőjének, Amundsennek a híres hajója, a Fram is látható a múzeumban. A késő délutáni órákban szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

8. nap: Oslo
A nap nagy részét még Oslóban töltjük. Szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között. Délután transzfer az oslói repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Ár információk

Időpontok -Teljes részvételi díjak
2022. jún. 15-22.  457.000 Ft + 42.100 Ft (reptéri ill.) = 499.100 Ft  
2022. júl. 9-16.  458.000 Ft + 44.400 Ft (reptéri ill.) = 502.400 Ft  
2022. aug. 4-11.  485.000 Ft + 50.100 Ft (reptéri ill.) = 535.100 Ft  
2022. aug. 24-31.  465.000 Ft + 47.200 Ft (reptéri ill.) = 512.200 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, az útlemondási biztosítást, a 7 éjszakai szállást (a körút során félpanzióval, az utolsó két oslói éjszakán büféreggelivel), a helyi autóbuszos utazást, a kompátkelést a Stor-fjordon, a Hardanger-hídon való átkelés díját, a hajózást a Geiranger-fjordon és a Sogne-fjordon, a fenti programokat, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, valamint a belépőjegyeket az oslói Kon-Tiki Múzeumba és a Fram Múzeumba. A részvételi díj az egyéb belépődíjakat nem tartalmazza. 

Az oslói 2 vacsora felára:  21.000 Ft (a többi estére a részvételi díj tartalmazza a vacsorát) 

Egyágyas felár: 144.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!